FOTO Regina electro-swingului a fost "Moş Crăciuniţă" pentru copiii de la Centrul "Rudolf Walther" din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alice Francis, cântăreaţa germană cu origini timişorene, supranumită "Regina electro-swingului", a oferit cadouri de crăciun copiilor de la Centrul "Rudolf Walther" din Timişoara.

Alice Francis, unul din cele mai mari nume de pe scena electroswing, care recrează cu mijloace moderne muzica anilor ’20 – cu elemente de jazz şi swing, a dorit să facă o bucurie copiilor din Timişoara.

Cântăreaţa a organizat în Germania o acţiune de strângere de ajutoare pentru centrul de copii „Rudolf Walther”. 
 

„Am aflat de acest centru după ce mai mulţi fani de acolo mi-au scris pe Facebook. Am promis că o să fac o vizită. În urmă cu două săptămâni am făcut o acţiune pentru strângere de ajutoare pentru copii. Nici nu le-am putut aduce pe toate pentru că am venit cu avionul. S-au strâns foarte multe lucruri şi va trebui să mai revin cu un transport”, a spus Alice Francis.  

Alice Francis a ajuns la centrul „Rudolf Walther” cu trei genţi pline de haine, jucării, cărţi. Artista s-a împrietenit repede cu copiii de la centrul „Rudolf Walther”, care au primit-o cu cântece, dansuri şi au invitat-o să se joace cu ei. 

image


„În ziua de astăzi Crăciunul a devenit un eveniment foarte comercial, mai ales în Germania şi America. Nu prea mai are legătură cu tradiţiile vechi, cu colindele, familia, prăjiturile, cântecele. Toatul este un comerţ şi o fugă după cumpărături şi cadouri. Pentru mine înseamnă să vin la familie. De asta am şi venit în România de Crăciun”, a precizat cântăreaţa.

image


Fundaţia Rudolf Walther Timişoara a inaugurat primul sat de copii din România, în anul 1994, care a fost construit pe un teren cu o suprafaţă de 80.000 metri pătraţi şi a necesitat o investiţie de peste cinci milioane de mărci germane. Anul 2005, Kindezukunft – Fundaţia Rudolf Walther – Filiala din Timişoara a primit acreditarea pentru funcţionarea a trei servicii, şi anume: Serviciu Rezidenţial, Serviciu Suport şi Asistenţă pentru Familiile şi Copiii Aflaţi în Dificultate şi Serviciul Locuinţe Protejate „Casa Tinerilor”. 
 



Alice Francis, supranumită Regina electro-swingului, s-a născut la Timişoara, dar trăieşte de la vârsta de cinci ani în Germania, acolo unde au emigrat părinţii ei. Alice Francis a explodat pe scena muzicală din Germania în septembrie 2012, după lansarea albumului de debut “St. James Ballroom”. Anul 2014 a însemnat pentru ea peste 200 de concerte pe tot mapamondul.

image

„A fost un an intens, cu foarte multe concerte. A fost câteodată chiar stresant pentru că nu avem foarte multă experienţă şi am acceptat concerte peste tot fără să ne gândim că există distanţe mari. Au fost cazuri în care trebuia să mergem patru ore cu maşina, două ore cu avionul şi patru cu trenul pentru a ajunge la următorul”, a povestit Alice Francis.

image

Cel mai important concert pentru Alice a fost însă cel din 3 august, de la Timişoarei, când a cântat chiar de Ziua oraşului natal. 

La final de an, Alice Francis a lansat şi un videoclip de sezon, „Big Daddy Santa Claus” interpretat în stilul ei de swing-electric şi puţin ironic. 


Crăciunul îl petrece în sânul familiei, la conacul de la Rudna (judeţul Timiş), iar pe 28 decembrie va pleca în Afganistan, pentru a cânta într-o bază militară germană.
 

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Seară nemaipomenită de Ziua Timişoarei cu Alice Francis şi Oceana. Mitropolia Banatului nu a aprobat focurile de artificii

EXCLUSIV FOTO Alice în „Ţara Minunilor”. Cântăreaţa care readuce spiritul anilor ‘20 în castelul de la Rudna

FOTO Au lăsat Germania pentru a se muta într-un castel aflat în paragină, la Rudna. Domeniul nobiliar a aparţinut familiei Nikolici

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite