FOTO VIDEO Seară nemaipomenită de Ziua Timişoarei cu Alice Francis şi Oceana. Mitropolia Banatului nu a aprobat focurile de artificii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua Timişoarei, sărbătorită din 1998 pe data de 3 august, pe scena din Piaţa Victoriei au concertat Alice Francis şi Oceana. Focurile de artificii nu s-au văzut în piaţa datorită Mitropoliei Banatului, care nu a autorizat lansările din faţa Catedralei.

Vineri a fost blues cu Ora H, Mircea Bunea Trio şi Bega Blues Band, sâmbătă au fost preferaţii puştanilor; Maxim, Lora, Elena Gheorghe şi Connect-R, iar dumunică, Ziua Timişoarei, a fost rezervată vedetelor internaţionale.

Invitaţii speciali au fost două artiste din Germania. Alice Francis şi Oceana, două mulatre frumoase, au concertat pe scena din Piaţa Victoriei, în faţa miilor de spectatori. 

Prima care a urcat pe scenă a fost Alice Francis, cu bandul ei format din producătorul german Goldielocks, coreanul Chul-Min Yoo şi bateristul Hannes Feder.

Regina electroswingului, care a mai concertat în Timişoara, pe 1 decembrie 2013, de Ziua României, a reprezentat o surpriză plăcută pentru public. Swingul ei actualizat, jocul de scenă şi dialogul muzical cu membrii trupei au arătat o profesionistă de top în ce priveşte arta show-ului.

image

Alice Francis a adus la Timişoara muzica anilor ’20-’30, a swingului american, a swing jazzului, în variantă actualizată.  Chiar dacă genul ei muzical are un public anume, concertul a fost savurat şi de puştanii adunaţi în Piaţa Victoriei. 
 

Seara s-a încheiat cu concertul susţinut de Oceana. Artista germană de pop-soul-R&B, a intrat în toate topurile datorită discului single „Cry, Cry”. Artista a cântat piese de pe albumul ei de debut, intitulat „Love Supply”, care a fost lansat în 2009, dar şi piese mai noi. Oceana s-a făcut remarcată şi cu imnul Campionatului European de Fotbal din Ucraina, intitulat “Endless Summer”, piesă cântată şi la Timişoara.

image


Încă un aspect ce ţine de profesionalismul celor două artiste. În timp ce sâmbătă Connect-R a refuzat să se pozeze cu copiii. Deşi s-au adunat buluc la gardul care împrejmuia scena, şi l-au chemat să vină la ei, Connect-R a preferat să îşi dea aere de vedetă. Cu mentalităţi diferite, Alice Francis şi Oceana au ieşit în centrul oraşului au s-au fotografiat zeci de minute cu fanii. Practic niciun doritor nu a plecat acasă refuzat. 

OCEANA - Endless Summer 2014 LIVE @ Timisoara 3 august from Роберт Дохар on Vimeo.

În final, a fost artificiile. Din nefericire, exact ca la Revelion, focurile de artificii nu au putut fi văzute de toţi cei prezenţi în Piaţa Victoriei, pentru că acestea au fost lansate din Parcul Central.

imageMitropolia Banatului, prin vocea lui Paisie Lugojanu, nu a autorizat organizatorii să lanseze focurile de artificii de pe platoul Catedralei Mitropolitane. Cu toate insistenţele şi telefoanele date chiar de primarul Nicolae Robu, mai marii bisericii nu s-au lăsat înduplecaţi. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite