FOTO Piesă de teatru pentru "bobor" cu bere şi mici pe mese, la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la spectacolul "Boborul" FOTO A.Piclişan
Imagini de la spectacolul "Boborul" FOTO A.Piclişan

Teatrul Naţional din Timişoara a prezentat, seara trecută, o premieră cu cântec. „Onor boborul” a fost invitat la teatru şi la „revuluţie”.

Caragiale a râs şi a scris de mai multe ori despre faimoasa republică de la Ploieşti, care a durat trei zile şi despre care, până în ultima dintre ele, au ştiut doar conspiratorii. Regizorul Sabin Popescu a râs şi el, după care, inspirat de aceste scrieri, a creat scenariul spectacolului „Boborul”, ajutat de un mare artist al cuvântului, Şerban Foarţă, de această dată în calitate de autor al textelor cântecelor. 

O comedie „curat” caragialiană, amplasată într-unul dintre locurile pe care le-ar fi preferat şi „nenea Iancu”, dacă ar fi ajuns prin Timişoara – Fabrica de Bere.

Premiera spectacolului „Boborul” s-a jucat sâmbătă seara la restaurantul Fabricii de Bere din Timişoara, cu bere şi mici pe mese. 

Republica de la Ploieşti este denumirea unei mişcări antimonarhice din data de 8 august 1870 cunoscută în presa cotidiană sub numele de tulburările de la Ploieşti, evenimente pe care I.L. Caragiale le tratează cu ironia lui caracteristică în nuvela "Boborul" şi în comedia "D-ale carnavalului" numindu-le intrigi boiereşti.

Boborul


Distribuţia spectacolului îi reuneşte pe actorii Bogdan Spiridon, Valentin Ivanciuc, Nicolae Pârvulescu, Călin Ionescu, Doru Iosif, Constantin Tovarniţchi, Romeo Ioan, Florin Ruicu, Laura Avarvari, Ionuţ Iova, Raul Lăzărescu şi Ştefan Roman. 


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite