FOTO Parcul unde a fost celebra bodegă "Calu' Bălan"şi-a schimbat aspectul. Cramele Recaş au donat mobilier de 5.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Hunedoara a căpătat un aspect civilizat FOTO Ştefan Both
Parcul Hunedoara a căpătat un aspect civilizat FOTO Ştefan Both

Primăria Timişoara continuă amenajările verzi cu sprijinul firmelor locale. De această dată a venit rândul realizării unui părculeţ cu ajutorul celor de la Cramele Recaş.

Noul parc modernziat este în Piaţa Adamache, mai exact pe scuarul Hunedoara. Timişorenii îşi amintesc că pe vremea lui Ceauşescu, la  colţul străzii Cozia cu Piaţa Hunedoara, într-o zonă de case vechi, s-a aflat celebra berărie "Calu'Bălan". Bodega nu mai funcţionează de mult, iar parcul a fost lăsat înt-o stare deplorabilă. 

Primăria Timişoara a ajuns cu amenajările verzi şi în Parcul Hunedoara. Spaţiul verde de aici, de 2.200 metri pătraţi, a fost refăcut în totalitate, întreaga zonă fiind transformată într-o civilizată oază de verdeaţă.

Vegetaţia a fost îmbogăţită cu mai multe specii de arbori şi plante ornamentale. S-a montat şi o instalaţie de irigare.

Mobilierul parcului, băncile şi pergolele provin dintr-o donaţie. De această dată firma care a contribuit la înfrumuseţarea oraşului este Cramele Recaş, care a oferit 5.000 de euro.

Investiţia pentru realizarea parcului se ridică la 65.000 de lei, din care 25.000 de lei reprezintă donaţia pentru mobilier.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite