FOTO Inaugurarea subpasajului Michelangelo în acordurile unui quartet de corzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subpasajul Michelangelo, unul din cele mai importante proiecte de infrastructură din Timişoara, a fost inaugurat joi seara de primarul Nicolae Robu.

Pentru inaugurarea subpasajului a fost adus un quartet de corzi care a interpretat câteva compoziţii celebre, care l-au făcut pe primarul Nicolae Robu să exlame: “Iată prima utilitate a subpasajului, are acustică foarte bună. Putem să facem concerte aici”.
 

Lucrarea complexului rutier Michelangelo a fost una extrem de complexă, care a avut mai multe componente. Dincolo de realizarea pasajului subteran, a fost reabilitat podul Michelangelo, au fost schimbate toate cele nouă reţele de utilităţi din zonă, la suprafaţă s-a redesenat intersecţia, s-a făcut mai aspectuasă şi mai funcţională. 


“Partea cea mai grea a fost realizarea pasajului subteran. Are o lungime de 455 de metri şi cu partea acoperită de circa 120 de metri. Menţionez că termenul de finalizare a acestei lucrări a fost 29 mai 2015. Durata de execuţie a fost de 14 luni, dar au fost perioade în care nu s-a putut lucra datorită faptului că a fost iarnă şi a condiţiilor meteo”, a declarat primarul Nicolae Robu. Primarul a dorit să fie primul şofer care trece cu maşina prin subteran.
 

Valoarea totală a proiectului este de 52 de milioane de lei, din care finanţare de la UE este de 33,6 milioane lei. Finalizrea lucăririi s-a făcut la 48 de milioane de lei. “Noi nici măcar suma nu am cheltuit-o în totalitate. Până şi aici am făcut economii. Din fondurile economiste am ajuns să susţinem şi alte proiecte din oraş”, a mai spus Robu.


Citeşte şi:

FOTO S-a dat drumul la circulaţia maşinilor peste subpasajul Michelangelo

VIDEO Complex rutier ca în Occident, în centrul Timişoarei, construit cu aproape 70 de milioane de lei, de la UE


VIDEO Imagini fabuloase cu lucrările de pe şantierul subpasajului Michelangelo

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite