FOTO Cum arată cea mai eco clădire de birouri din România. Accesul se face biometric, facilitate unică în Europa

0
0

Cea mai modernă clădire de birouri din Timişoara a fost inaugurată. Vox Technology Park a costat 30 de milioane de euro şi este adaptat la cerinţele viitorului în domeniu.

Proiectul Vox Technology Park aparţine timişoreanului Virgil Tornoreanu. După ce a trăit 20 de ani în Austria, unde a pus pe picioare propria sa firmă de construcţii, a decis să revină acasă. 


Atunci când a gândit acest proiect, Tornorean s-a concentrat în principal pe companiile specializate în domeniul IT şi servicii business, care au nevoie de un spaţiu de lucru adaptat stilului de viaţă actual pentru a-şi conduce cu succes afacerea.

“Am plecat de la o mentalitate germanică, cunoscând mentalitatea românească, având partenerii potriviţi şi monitorizând continuu proiectul”, afirmă Virgil Tornoreanu (foto).

Vox Technology Park


 

Angajaţii beneficiază de toate facilităţile de care au nevoie

Clădirea de pe Calea Torontalului vrea să fie mai mult decât o simplă clădire de birouri care să găzduiască simple sedii de companii. Studiile arată că angajaţii fericiţi înregistrează o productivitate la locul de muncă mai mare cu până la 20%. Aşa că Vox Technology Park a fost gândit să le aducă angajaţilor aproape cât mai multe servicii, cu scopul de a le satisface anumite nevoi şi pasiuni, astfel încât calitatea vieţii să fie îmbunătăţită atât pe plan profesional, cât şi personal.

image

“Avem maşinile electrice, care cu ajutorul unei aplicaţii de pe telefonul mobil se pot închiria de oricine din clădire, IT-iştilor le place să vină cu bicicletele la muncă, aşa că beneficiază de parcări, duşuri şi locuri unde îşi pot depozita hainele. Iubitorii de fitness vor avea o sală modernă, în trend, am fost foarte selectivi aici. Sala va funcţiona pe două nivele, parter şi etajul unu. Avem un restaurant mai exclusivist, avem o cantină, avem servicii de la dry cleaning, bărbierit, tuns etc. Inclusiv vom avea un magazin unde, în clipa în care pleci acasă, îţi poţi face cumpărăturile zilnice, să nu fie nevoie să te mai opreşti altundeva în oraş”, a povestit Virgil Tornoreanu.

image


Cea mai eco clădire de birouri din ţară
 

Clădirea a obţinut certificatul BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), pentru cel mai eco proiect imobiliar din România.

“Este verde pentru că vine de la tendinţele europene actuale, de la faptul că am stat foarte mult în Austria, care este o ţară verde în sine. Şi mi-am zis, de ce nu şi în Timişoara, oricum singurul oraş din România care corespunde normelor spaţiilor verzi din Uniunea Europeană. Nu facem decât decât să ne aliniem la ce e nou, clădirea este foarte verde, da. Este cea mai verde clădire de birouri din România”, a declarat Virgil Tornoreanu.

image


Accesul se face prin biometrie

Una dintre cele mai interesante facilităţi va fi accesul în clădire, în lift, pe etaje sau în birouri, care se va face prin semnătură biometrică.

“Mi-au spus câţiva vizitatori că parcă suntem din Star Trek. Accesul se face pe bază de biometrie. Acest acces oferă siguranţă şi întotdeauna ştii că persoana care s-a identificat este cea care a intrat. Nu mai ai nevoie de card. Se foloseşte telefonul mobil. Biometria este şi rămâne întotdeauna pe telefonul proprietarului. Este singura clădire din Europa care are o asemenea intrare”, a mai spus Tornoreanu.

image

Vox Tehnology Park a fost realizat de către Werk Property Group, controlat de Virgil Tornoreanu. Este format din două corpuri de clădire, cu zece, respectiv şapte etaje şi are suprafaţă închiriabilă de peste 26.000 de metri pătraţi. 

imageÎn câteva săptămâni, cei de al Werk Property Group vor începe construcţia unui bloc cu totul inedit, în vecinătatea Vox Technology Park. Este primul concept de sat vertical din România. 

Vox Technology ParkPuteţi să citi amănunte aici: FOTO VIDEO Primul concept de sat vertical în România. Investiţie de 14 milioane de euro pentru o clădire pe care vor creşte arbori şi plante


FOTO Maşinile electrice care pornesc cu telefonul mobil şi pot fi închiriate cu 5 euro pe oră
 

În Timişoara se construieşte o clădire de birouri pentru viitor, unică în Europa. Intrarea se va face ca la NASA, prin recunoaşterea irisului FOTO

Au început lucrările la Vox Technology Park, cea mai nouă clădire de birouri din Timişoara FOTOhttps://adevarul.ro/stiri-locale/timisoara/au-inceput-lucrarile-la-vox-technology-park-cea-1736327.html

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite