FOTO Culturistul care i-a ridicat la Timişoara statuie lui Schwarzenegger este în pericol să fie dat afară de primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai apreciaţi culturişti români, timişoreanul Florin Teodorescu, cunoscut pentru statuile cu culturişti ridicate în Timişoara, riscă să rămână fără obiectul muncii, sala de fitness şi culturism, după ce primăria a anunţat că va scoate joi la licitaţie locul unde se află această sală, la parterul şi primul etaj al sălii de sport a oraşului, „Sala Constantin Jude”.

Cel care ar putea rămâne fără sală acuză primăria şi spune că merită mai mult respect pentru ce a fpcut pentru Timişoara şi pentru calităţile sale sportive.

„Arunci cu noroi peste un om care a făcut atâtea pentru oraş?”, spune Teodorescu, supărat că nu va avea niciun drept în plus faţă de restul licitatorilor, chiar dacă a făcut numeroase amenajărio la sală, a schimbat geamurile acesteia şi a organizat acolo cea mai mare bibliotecă în domeniul culturismului şi a sporturilor similare. Teodorescu mai spune că în caietul de licitaţie ar fi trebuit să se ceară ca cel care va administra spaţiul respectiv să deţină experienţă în domeniu.

„Nu se mai doreşte acolo o sală de culturism performantă, condusă de un om cu experienţă. În caietul de sarcini nu se cere experienţă administratorului. De ce chiriaşul nu are prioritate, ca în orice contract de pe lumea asta? Chiriaşul este la zi cu toate cheltuielile! Dacă ar fi vrut o sală performantă se cerea un om cu performanţă. Ceea ce am făcut aici, cea mai mare bibliotecă de culturism din lume, una dintre cele mai tehnice săli din Europa, statuile din faţa sălii, am schimbat la Olimpia 70 la sută din geamuri, văd că nu contează”, a mai declarat Teodorescu.

Sportivul mai spune că el ar trebui să aibă recunoştinţa oraşului pentru concursurile de mare valoare care le-a organizat de-a lungul anilor în Timişoara. În plus, licitaţia porneşte de la o sumă mai mică decât plăteşte el chirie în acest moment. „Am făcut 40 de competiţii, două grand-prix-uri mari. De ce nu au băgat performanţa în caietul de licitaţii, de ce nu am prioritate ca şi chiriaş? De ce doresc alt chiriaş dacă eu am înfăptuit atâtea lucruri? Eu nu am deranjat pe nimeni. Dacă există ceva performant, de ce să stricăm? Eu plăteam 5 euro pe metru pătrat pe lună şi acum se porneşte de la 3 euro pe metru pătrat pe lună. Ce nu le-a convenit la mine? Eu am făcut totul pentru imaginea Timişoarei în lume. Mă premiezi atâţia ani că am făcut imagine şi mă dai afară, nu am prioritate?”, spune Teodorescu.

Sala de antrenament deţinută de Teodorescu oferă acces gratuit la aparatele de pregătire pentru numeroşi dintre sportivii Timişoarei.

Culturismul şi statuile aurii de la Sala Constantin Jude

Florin Teodorescu a mai devenit cunoscut atât în Timişoara cât şi în afară pentru statuile cu culturişti renumiţi, inclusiv cu Arnold Schwarzenegger, de culoare aurie, amplasate într-un bazin de fântână arteziană, în faţa Sălii „Constantin Jude” din Timişoara, acolo unde este şi sala sa de fitness. Aceste statui au fost ani de zile şi sunt şi acum motiv de dispută între cei care sunt pro şi contra acestora. Unii le consideră binevenite, alţii pur şi simplu nişte kitch-uri fără nici o valoare. La un moment dat, primăria chiar a intenţionat să elimine acele statui de acolo. Până la urmă, în urma presiunilor s-a renunţat la această idee. Interesant este că acest ansamblu statuar a beneficiat la un moment dat şi de sprijinul financiar al Municipalităţii.

Sportivul e hotărât să câştige licitaţia

Deşi va avea aproape sigur concurenţi cu bani, locaţia fiind excelentă, Teodorescu este hotărât să participe la licitaţie şi să şi câştige, desigur în condiţiile puse de primărie. El va prezenta un nou proiect, care presupune inclusiv mărirea sălii. La licitaţie este scoasa zona unde sunt aparatele, dar şi cea unde acum funcţionează cafeneaua numită de Teodorescu a sportivilor.

„Sala rămâne aşa, o mai măresc în mijloc un metru. Vreau ca în cafeneaua sportivilor să fie bibliotecă pe hol, cu vitrină, cu cărţi din toate disciplinele sportive, unde se va putea citi. În mijlocul sălii am propus 15 vitrine cu trofee ale sportivilor din toate disciplinele. Ce fac eu în continuare nu va face nimeni. Eu sunt mâhnit că mă pune să particip la licitaţii cu alţii. Nu-i o mâhnire şi o palmă peste faţă? Arunci cu noroi peste un om care a făcut atâtea pentru oraş? Arunci cu noroi? De ce? În caietul de sarcini nu s-a pus profesionalismul şi tot ceea ce am realizat pentru culturism. Sunt unul dintre sportivi, nu sunt singurul, mai sunt mulţi alţii care au făcut imagine prin sport”, a mai declarat mâhnit culturistul timişorean.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite