Fanfara Garnizoanei Timişoara a fost interzisă în Cimitirul Eroilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aranjament cu lumânări personalizate la Cimitirul Eroilor din Timişoara
Aranjament cu lumânări personalizate la Cimitirul Eroilor din Timişoara

Apraţinătorii Eroilor Revoluţie au refuzat ca militarii să cânte mormintele celor ucişi în urmă cu 23 de ani de armată

Momentele comemorative ale Revoluţiei din decembrie 1989 au continuat şi astăzi, la Timişoara. Evenimentele din ziua de doliu al oraşului au fost organizate de Asociaţie 17 Decembrie 1989. Au început cu un marş pe traseul str. Popa Şapcă -Hotel Continental –Piaţa Sf. Gheorghe-Muzeul Banatului-Catedrala Mitropolitană-Colegiul Ion Vidu. 

De la 12.00 a avut loc slujba de pomenire a eroilor martiri la Biserica Martirilor, iar apoi s-a plecat în Cimitirul Eroilor. 

Ca în fiecare an, familiile celor împuşcaţi în 1989 au dat de pomană, iar oficialităţile au depus coronane. Preintre cei care au aprins o lumânare în cinstea Eroilor a fost şi Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie din Bucureşti, care a candidat pe listele ARD pentru un scaun de parlamentar, însă fără succes.

Asociaţia 17 Decembrie 1989 a realizat în premieră un aranjament cu lumânări, fiecare candelă fiind personalizată cu fotografia şi numele celui ucis la Revoluţie.

Fără armată la comemorare

Un moment hilar a avut loc la finalul ceremoniei, când în cimitir şi-a făcut apariţia fanfara Garnizoanei Timişoara. În momentul în care militarii au dorit să interprezete cântece specifice, aparţinătorii celor morţi i-au oprit. 

Militarilor li s-a explicat că este un eveniment organizat în cinstea celor care au fost omorâţi în urmă cu 23 de ani de armată şi nu acceptă ca aceştia să le cânte la mormintele lor. Nu s-a întâmplat aşa ceva în niciun an.

Organizatorii le-au sugerat militarilor să meargă să cânte în Cimitirul Săracilor, acolo unde nu s-a întâmplat însă niciun eveniment organizat, astfel că au muzicienii au fost nevoiţi să se întoarcă la Garnizoană.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite