Fabrică germană din Timişoara, extinsă printr-o investiţie de 40 de milioane de euro. Iar acesta e doar începutul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DRÄXLMAIER promite investiţii de 200 de milioane în extinderea actualei fabrici din Timişoara
DRÄXLMAIER promite investiţii de 200 de milioane în extinderea actualei fabrici din Timişoara

Compania germană DRÄXLMAIER a început lucrările de extindere a fabricii din Timişoara. În noua clădire se vor produce componente electronice şi vor fi asamblate sisteme de baterii de înaltă tensiune pentru automobile hibrid şi electrice.

Potrivit reprezentanţilor companiei germane, valoarea investiţiei în clădiri şi echipamente de producţie în această primă fază se ridică la 40 de milioane de euro.

Proiectul presupune construirea a peste 20.000 de m² de zone de producţie, depozite şi clădiri de birouri. DRÄXLMAIER Timişoara va produce aici componente electronice pentru aplicaţii de înaltă tensiune.

Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producţie va creşte masiv, incluzând producţia de electronice şi asamblarea sistemelor de baterii pentru maşinile hibrid ale unui producător de automobile premium, care  va debuta în acest an.

„Această investiţie este importantă pentru oraşul Timişoara şi pentru comunitate. Timişorenii vor realiza în mod sustenabil componente E-mobility pentru automobile premium, într-o fabrică modernă folosind tehnologie de ultimă generaţie. Construim o clădire cu nevoie de energie aproape zero. Vom avea metode de încălzire şi răcire pasive şi active, inclusiv recuperarea căldurii, vor fi instalate panouri solare pentru a produce energie proprie. Mizăm pe termen lung pe susţinerea şi parteneriatul cu autorităţile locale pentru implementarea cu succes a acestui proiect de anvergură”, spune Dr. Alexander Schubel, Directorul General Operations al DRÄXLMAIER Timişoara.

„Acesta este un pas mare în transformarea digitală şi în viitorul DRÄXLMAIER Timişoara. În următorii câţiva ani, DRÄXLMAIER Group va investi peste 200 de milioane de euro în fabrica din Timişoara. Vom crea peste 1.000 de locuri de muncă suplimentare pentru angajaţi specializaţi şi calificaţi şi vom extinde capacitatea fabricii etapizat, în mai multe faze de dezvoltare”, a spus Stefan Brandl, CEO şi Vice Chairman DRÄXLMAIER Group.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, şi-a exprimat susţinerea pentru investiţia care contribuie la dezvoltarea oraşului. „Ne bucurăm că DRÄXLMAIER Group a început la Timişoara construirea unei fabrici moderne şi vitale pentru industria auto. Acest lucru demonstrează că investitorii au încredere în Timişoara, iar DRÄXLMAIER Group îşi reafirmă încrederea în specialiştii de aici şi influenţează în mod pozitiv economia oraşului pe termen lung. Noi vom susţine compania în toate etapele de implementare ale proiectului”, a declarat primarul Timişoarei.

Autorităţile au accentuat importanţa pe care industria auto o are pentru dezvoltarea oraşului. „Este o bucurie să vedem că firma de prestigiu DRÄXLMAIER îşi continuă investiţiile în Timişoara şi contribuie astfel la amplasarea Timişului pe primul loc în ţară, după Bucureşti, în topul exportatorilor. Prefectura Timiş va oferi tot sprijinul pentru implementarea acestui proiect, întrucât investiţia contribuie la planul de dezvoltare economică a judeţului”, a declarat Mihai Ritivoiu, Prefectul de Timiş.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Germanii de la Continental extind clădirea de birouri din Timişoara: Investiţie de peste 33 de milioane de euro

Două mari fabrici de biciclete şi-au început activitatea în 2022, la Timişoara. Sute de mii de vehicule noi, asamblate de companii din Italia şi Germania

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite