Ministrul Economiei, la Uzina Mecanică Cugir: E nevoie de investiţii în tehnologie nouă, modernă şi prietenoasă cu mediul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, care a efectuat o vizită la Fabrica de Arme şi la Uzina Mecanică Cugir, anunţă că este nevoie de investiţii în tehnologie nouă, modernă şi prietenoasă cu mediul.

Oficialul afirmă că există personal care munceşte în condiţii grele, cu utilaje vechi de 50 de ani, dar şi angajaţi care lucrează în secţii modernizate cu utilaje automatizate, de ultimă generaţie.

„Am intrat în fiecare secţie şi am discutat cu angajaţii aflaţi la lucru. Am observat că există două realităţi total diferite pentru cei care muncesc atât la Fabrica, cât şi la Uzina Mecanică. Mai exact, există personal care munceşte în condiţii grele, cu utilaje vechi de 50 de ani, dar şi angajaţi care lucrează în secţii modernizate cu utilaje automatizate, de ultimă generaţie. Aşadar, cu un plan investiţional solid, industria de apărare de la Cugir poate ajunge un actor foarte important pe piaţa competitivă în acest domeniu”, spune Florin Spătaru.

Potrivit ministrului, o economie sănătoasă are la bază un plan integrat de investiţii care pune în prim plan omul, iar eficienţa angajaţilor depinde de condiţiile de muncă.

„Am cerut directorilor de la Fabrica de Arme şi de la Uzina Mecanică ca pe lângă secţiile de armament şi muniţie să-mi arate şi vestiarele angajaţilor. Condiţiile şi modul în care sunt trataţi muncitorii se reflectă în randamentul, viteza de producţie şi, la final, în calitatea produselor. Indiscutabil este nevoie de investiţii în tehnologie nouă, modernă, prietenoasă cu mediul şi mai ales este nevoie de predictibilitate pentru viitoare parteneriate solide”, mai spune ministrul Economiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite