EXCLUSIV Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, REŢINUT pentru 24 de ore! Banii ar fi trebuit să ajungă la alţi trei judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit informaţiilor „Adevărul.ro”, vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, este acuzat de trafic de influenţă, cei 50.000 de euro fiind destinaţi unui complet de trei judecători de la Curtea de Apel Timişoara.În urmă cu puţin timp, procurorii DNA au emis ordonanţa de reţinere.

UPDATE: 20.08 Judecătorul Cătălin Şerban a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru 24 de ore. În cursul zilei de mâine, magistratul va fi condus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde judecătorii vor decide dacă vor emite pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Judecătorul Cătălin Şerban este încă la audieri la DNA Bucureşti. În acest caz. Magistratul este reprezentat de avocatul Gheorghiţă Mateuţ. Potrivit avocatului, în acest moment se aşteaptă avizul CSM pentru ca judecătorul să poată fi reţinut. Mateuţ nu a vrut să dea foarte multe detalii, dar a spus că judecătorul Cătălin Şerban este acuzat de trafic de influenţă, banii urmând să ajungă la alţi trei judecători care soluţionau două litigii comerciale. „Fiind un recurs, e vorba de trei judecători. Probabil că vor fi citaţi ca martori”, a spus Gheorghiţă Mateuţ.
Şpaga de 50.000 de euro de la Curtea de Apel Timişoara, sigilată într-un birou notarial. De ce întârzie percheziţia?

Declaraţia de avere a vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara,anchetat de DNA pentru luare de mită: salariu de peste 10.000 de lei lunar

Denunţătorul vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara, autorul unui carnagiu în care au murit trei tineri FOTO

Vezi despre ce litigii este vorba, dar şi care era miza proceselor, mâine în „Adevărul”


În urma audierilor maraton, judecătorul Cătălin Şerban, a fost dus la Bucureşti pentru audieri, urmând a fi prezentat magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit anchetatorilor, Şerban ar fi trebuit să soluţioneze favorabil un dosar al omului de afaceri Iacob Chişărău, dosar aflat pe rolul Secţiei a II-a Civilă. În schimbul unei soluţii favorabile, judecătorul ar fi solicitat 60.000 de euro, iar intermediar ar fi fost soţia magistratului, notarul Ramona Şerban. Afaceristul a depus denunţ, iar aseară s-a organizat un flagrant, în momentul în care se remitea suma de 50.000 de euro. Împreună cu Şerban, la audieri a fost dus şi şeful Poliţiei Moldova Nouă, Nicolae Sava, dar potrivit unor surse din cadrul anchetei, acesta ar fi fost lăsat să plece acasă.

Banii au fost găsiţi joi după-amiază în biroul notarial al Ramonei Şerban, soţia judecătorului Cătălin Şerban.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite