EXCLUSIV Şeful Direcţiei de Mediu din primărie, Vasile Ciupa, urmărit penal pentru un teren cu care edilii au jucat alba-neagra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au început urmărirea penală faţă de şeful Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Vasile Ciupa. Omul de afaceri Sorin Neagoe, patronul Italrom, una din cele mai mari firme de construcţii din Timisoara, declara săptămâna trecută că este victimă a Primăriei Timişoara.

„Prima dată am fost la ei în 2007, să întreb dacă terenul poate fi construit pentru că era scump. Era 700.000 de euro. S-a luat certificat de urbanism pe care scria zonă de locuinţe şi spaţii complementare. Am cumpărat terenul. Am obţinut toate avizele de la primărie, îmi dă acord unic pe care semnează primarul Ciuhandu şi secretarul Cojocari că se poate face lucrarea. Investesc peste 200.000 de euro în amenajarea de şantier, foraje şi macarale speciale, ca mai apoi să îmi spună că nu pot primi autorizaţie pentru că este spaţiu verde”, a spus Neagoe. 


„E o situaţie hilară”


Intrat în faliment, omul de afaceri a formulat o plângere penală împotriva functionarilor din Primăria Timişoara, iar procurorii de la Parchetul Judecătoriei Timişoara au început urmărirea penală faţă de şeful Direcţiei de Mediu, Vasile Ciupa. „Până la acest moment s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Ciupa Vasile, în calitate de director al Direcţiei de Mediu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor”, a declarat pentru „Adevărul” purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, Valentin Mihai.


Vasile Ciupa susţine că este nevinovat şi că a respectat legea când a refuzat să elibereze avizul, pentru că locul pe care ar trebui să se realizeze construcţia figurează ca spaţiu verde, iar legea interzice orice construcţie pe spaţiul verde, indiferent că este vorba de o proprietate privată sau publică. „Este o situaţie hilară. S-a depus un dosar în care se cerea construirea pe spaţiu verde, un spaţiu verde consolidat încă din anii ‘50. Indiferent de titlul de proprietate, zona verde nu poate fi construită cu clădiri. Noi ne-am făcut datoria”, a spus Vasile Ciupa. Acesta a fost audiat de procurori.

Este o situaţie hilară. Noi ne-am făcut datoria
Vasile Ciupa, director Direcţia de Mediu

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite