Dosarul crimei de la SRI: „Domnul comandant a ordonat să îl scuturăm bine, să-i dăm două picioare în cur şi să-l scoatem afară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incepe procesul celor patru fosti angajati ai SRI Timis
Incepe procesul celor patru fosti angajati ai SRI Timis

Cei patru foşti angajaţi ai SRI Timiş, judecaţi pentru lovituri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă, vor fi prezentaţi joi, 29 noiembrie, la Tribunalul Militar din Timişoara.

Lt. col. (rez) Camelia Maria Toman, caporal (rez) Lucian Gurlui, caporal (rez) Bogdan Ioan Ghiţă şi caporal (rez) Deian Giurgiev sunt acuzaţi că au omorât un om al străzii, pe care l-au surprins la furat chiar din curtea unui imobil al Serviciului Român de Informaţii (SRI), din Calea Lipovei.

O mărturie din dosar arată că prezenţa intrusului ar fi fost anunţată şi la conducerea SRI Timiş, comandantul unităţii ordonând ca hoţul să fie „speriat putin” şi să i se dea drumul.

Din declaraţiile lui Lucian Gurlui reiese că lt. col. Camelia Maria Toman l-a informat pe comandantul structurii despre faptul că un om al străzii a fost prins în incinta SRI.

„După aproximativ 3-4 de minute, doamna colonel s-a întors şi când m-am dus să-i deschid poarta aceasta mi-a spus: Domnul comandant a ordonat să îl scuturăm bine, să-i dăm două picioare în cur şi să-l scoatem afară”, a declarat Lucian Gurlui, citat de www.redesteptarea.ro.

Se pare că şeful SRI Timiş va fi propus ca martor în acest dosar extrem de controversat.

Alte detalii din dosar au fost oferite în exclusivitate pe www.redesteptarea.ro. Spre exemplu, declaraţia olografă a unuia dintre cei audiaţi de procuror arată că unul dintre foştii caporali angajaţi de SRI pentru paza obiectivelor stucturii are cunoştinţe minime de limba română, scriind foarte dezordonat, cu multe greşeli gramaticale.

Fostul caporal nu ştie că se scrie „l-a chemat" şi nu „la chemat", iar declaraţa fostului caporal conţine greşeli de care ar râde şi un elev de clasa a treia.

Caporalul Bogdan Ioan Ghiţă, a declarat că a vrut să cheme o salvare pentru boschetarul care se simţea rău din cauza bătăilor, dar lt. col. Camelia Maria Toman nu i-a dat voie.

Cel în vârstă se afla într-o stare de moleşeală spre leşin. Am pus întrebarea dacă nu ar fi bine să chemăm o salvare, doamna colonel spunând că nu chemăm nimic şi le dăm drumul să iasă afară. Gurlui cu cel tânăr l-au pus pe cel în vârstă în cărucior, iar cel tânăr a împins căruciorul spre poarta din Lipovei şi au ieşit din obiectiv, eu închizând poarta după aceştia, după ce am văzut că s-au îndepărtat în partea stângă pe trotuar”, a declarat fostul angajat al SRI.
 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite