Dominic Fritz obţine o primă victorie în cazul pensionării forţate a fostului şef al Poliţiei Locale Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz

Fostul şef al Poliţiei Locale Timişoara, Dorel Cojan, obligat de Dominic Fritz să se pensioneze a pierdut o primă luptă în instanţă. Cojan a cerut, prin ordonanţă preşedinţială prelungirea contractului de muncă, dar solicitarea i-a fost respinsă.

Pensionar MAI şi angajat pe postul de director executiv adjunct al Poliţiei Locale, Dorel Cojan a împlinit în 2020 vârsta legală de pensionare. Fostul primar, Nicolae Robu, i-a prelungit lui Cojan contractul de muncă pentru o perioadă de un an, în baza unui OUG care permite prelungirea contractului de muncă pentru o perioadă de trei ani, cu reînnoirea anuală.

Cum în data de 12 iulie îi expira contractual, Dorel Cojan a cerut prelungirea cu încă un an, dar primarul Dominic Fritz i-a respins cererea. Cojan a deschis proces în care a cerut, prin ordonanţă preşedinţială, ca Dominic Fritz să fie obligat să semneze de urgenţă actele de prelungire. Printr-un alt proces, Cojan a cerut judecarea cazului pe fond.

În procesul din instanţă, Dorel Cojan a invocat faptul că rezoluţia prin care Dominic Fritz i-a respins prelungirea contractului de muncă „nu este una motivată, nu este însoţită de niciun act care să o susţină, practic este una arbitrară şi, totodată, discriminatorie”. 

Cojan a mai arătat în instanţă că la contestaţia depusă împotriva refuzului de prelungire a contractului nu a primit niciun răspuns şi le-a cerut judecătorilor să îi admită cererea „având în vedere urgenţa, dar şi gravitatea prejudiciilor ce îi vor fi cauzate prin nesoluţionarea contestaţiei”.

Fostul şef al Poliţiei Locale Timişoara a cerut, prin ordonanţă preşedinţială ca instanţa „să dispună cu caracter temporar, provizoriu, obligarea intimatului să soluţioneze cererea şi să prelungească funcţia publică deţinută, până la soluţionarea fondului cauzei de către instanţa de fond”.

În urma procesului, Tribunalul Timiş a respins cererea lui Dorel Cojan. Victoria este una de etapă pentru Dominic Fritz pentru că urmează recursul şi procesul pe fond.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şeful Poliţiei Locale din Timişoara a rămas fără permis. A circulat cu 102 kilometri la oră în localitate

Care este venitul lunar al şefului Poliţiei Locale Timişoara, instituţie implicată într-un scandal de anvergură. Fostul miliţian ridică o mică avere de la stat

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite