Doi timişoreni, urmăriţi penal pentru evaziune fiscală în valoare de peste un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parchetul a început urmărirea penală. FOTO: Arhivă
Parchetul a început urmărirea penală. FOTO: Arhivă

Poliţiştii din cadrul Seviciului de Investigare a Fraudelor, cu avizul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au dispus începerea urmăririi penale faţă de doi bărbaţi suspectaţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate.

Un timişorean în vârstă de 36 de ani este acuzat că, în perioada februarie 2008 - martie 2010, în calitate de asociat unic şi administrator al unei societăţi comerciale din Dumbrăviţa, a achiziţionat de la o altă societate comercială, din Timişoara, materiale sanitare, prestări servicii de transport şi diverse alte servicii în baza a 277 de facturi fiscale, înscriind pe exemplarele 1 si 2 ale facturilor respective sume reprezentând cantitîţi şi valori diferite, prejudiciind astfel bugetul de stat cu 1.188.121 lei.

În aceeasi perioada, un alt timişorea, în vârstă de 44 de ani, în calitate de asociat şi administrator al societăţii comerciale din Timisoara, a facturat către societatea din Dumbrăviţa mărfuri şi prestări servicii în baza a 277 de facturi fiscale care nu au avut la bază operaţiuni reale. Totodată, suspectul de 36 de ani a desfăşurat relaţii comerciale cu diferite societăţi fără a le evidenţia în totalitate în contabilitate, prejudiciind bugetul de stat cu 4.235.053 lei.

Cei doi, prin acţiunile lor, au cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu în valoare totală de 5.423.174 lei, adică peste 1.200.000 de euro. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi recuperării prejudiciului cauzat.

Citeşte şi:

Administrator de firmă din Timiş, urmărit penal pentru o evaziune fiscală de peste 1,2 milioane lei

Sentinţă finală într-un dosar de evaziune fiscală în care o tranzacţie de 13 milioane de euro a „scăpat“ de taxe

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite