DNA ridică document de la Universitatea de Medicină din Timişoara. Este vizată admiterea studenţilor străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii DNA au ridicat documente de la Universitatea de Medicină Timişoara FOTO Adevărul
Procurorii DNA au ridicat documente de la Universitatea de Medicină Timişoara FOTO Adevărul

Procurorii DNA, Serviciul Teritorial Iaşi, au descins la universităţile de Medicină din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara într-un dosar care vizează admiterea studenţilor străini. Surse universitare au declarat pentru „Adevărul” că vizată de anchetă ar fi doar Universitatea din Iaşi, celelalte universităţi ajungând în anchetă prin ricoşeu.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2015. În cursul zilei de 15 martie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 5 locaţii situate în municipiile: Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara, din care patru sunt sediile unor instituţii publice”, au transmis procurorii DNA printr-un comunicat de presă.

Surse din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara au declarat că procurorii DNA au solicitat mai multe documente de la Departamentul de Relaţii Internaţionale al UMF Timişoara. Contactată pentru un punct de vedere, şefa Departamentului, Claudia Borza nu a putut oferi detalii. Surse universitare au declarat că principala vizată de anchetă este Universitatea de Medicină din Iaşi, acolo unde s-a înregistrat anul trecut un scandal de amploare după ce s-a descoperit că notele de admitere a aproape 100 de studenţi străini au fost umflate „din pix”.

„Din ce am înţeles vizează situaţia redistribuirii studenţilor de la Iaşi. Noi am primit nişte studenţi de acolo prin redistribuire de la Minister. Timişoara nu are niciun fel de probleme”, au declarat surse din cadrul UMF Timişoara pentru „Adevărul”. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite