Detalii şocante din ancheta DIICOT în dosarul interlopului Boncu. „50 de proşti pune Timişoara pe burtă cu tot cu poliţie şi SRI. Omori 50-100 de oameni“

0
0
Lucian Boncu a fost reţinut FOTO Pressalert.ro
Lucian Boncu a fost reţinut FOTO Pressalert.ro

Ancheta DIICOT în dosarul interlopului Lucian Boncu, arestat preventiv pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de cocaină, scoate la iveală detalii şocante despre modul în care acţionau persoanele din anchetă.

DIICOT a monitorizat atent activitatea grupării lui Boncu, care avea legături apropiate şu cu alte clanuri interlope din România. 

Boncu a fost chemat la o întâlnire cu un investitor polonez care dorea să deschidă un lanţ de săli de jocuri în România, iar pentru a-şi asigura protecţia i-a chemat la discuţii, alături de el, pe Costel Corduneanu, liderul clanului Corduneanu din Iasi, Adrian Tâmplaru, liderul lumii interlope din Sibiu şi Alin Iovănuţ, de la Arad. 

„Conform lui Boncu, în Timişoara urma să fie deschise două săli de jocuri, iar pentru asigurarea protecţiei, investitorul era dispus să-i dea 5.000 de euro lunar, banii urmând să fie primiţi în afara ţării, în destinaţii precum Dubai. În timpul întâlnirii, Boncu a anunţat că <la Timişoara eu răspund>.  Acesta şi-a expus şi planul de a controla oraşul. <Îţi dau un Kalanikov, mă duc la sârbi şi iau. 50 de proşti pune Timişoara pe burtă cu tot cu poliţie şi SRI. Omori 50-100 de oameni şi nu mai iese nimeni din casă. În momentul ăla, noi am pus stăpânire pe oraş>”, scrie Pressalert.ro. 

Anchetatorii au interceptat şi o discuţie în care Lucian Boncu a fost sunat din arest de către Dumitru Mladenovici, cunoscut ca “Mile Bosanaţ”, unul dintre dealerii săi de cocaină care era arestat de structura centrală a DIICOT .

„Boncu, audiat ca martor, a susţinut că nu a mai consumat cocaină de ani de zile şi l-a <sifonat> pe Radu Novac, zis <Jack>. Poliţiştii nu numai că au instalat o cameră de supraveghere în apartamentul din Giroc, aflat la câteva sute de metri de vila în care locuieşte Boncu, pentru a surprinde şedinţele de prizat cocaină în grup, dar au şi ridicat gunoiul aruncat de acesta. Au găsit urme de cocaină, dar şi amprentele lui Boncu, pe instrumentele folosite pentru porţionarea drogurilor şi pe ambalaje”, mai arată Pressalert.ro.


Ancheta DIICOT scoate la iveală lucruri interesante
 

Ziare.com a prezentat alte amănunte picate din dosarul DIICOT: „Relaţiile din Poliţia Timişoarei şi câteva reguli stricte în ce priveşte traficul de droguri l-au transformat pe Boncu în personajul care ajunsese să controleze piaţa cocainei din oraş, susţin procurorii DIICOT”.

Conform Ziare.ro, totul a început în urmă cu câţiva ani, când mai multi lideri interlopi din Timişoara erau implicati în activităţi infracţionale comune: şantaje, reglări de conturi sau extorcări. Profitul din vânzarea cocainei a dus însa afacerea la un alt nivel.

„Pentru a nu exista dispute, ei ar fi recunoscut autoritatea lui Lucian Boncu, în cazul în care între unii dintre dealeri apăreau conflicte, acesta intermedia normalizarea relaţiilor, în vederea derulării fără incidente a traficului de cocaină. <Pentru sprijinul acordat, Boncu Lucian era recompensat periodic fie cu diferite sume de bani rezultate din traficul de droguri, fie prin oferirea de droguri pentru consum>, explică procurorii.

Câţiva mari furnizori, care aveau surse sigure de aprovizionare - o parte din cocaină venea din Spania şi printr-o filieră de traficanţi sârbi - şi folosirea unor vânzători de droguri verificaţi au făcut ca gruparea să controleze traficul de droguri din Timişoara. În plus, potrivit datelor DIICOT, Lucian Boncu ar fi aflat informaţii din anchetele Poliţiei cu ajutorul unui ofiţer”, mai scrie Ziare.com.


Probe video, audio şi foto
 

Procurorii DIICOT au supravegheat cu echipamente video, audio şi foto, timp de trei luni, casa lui Boncu din comuna Giroc. „Locaţia este folosită de numitul Boncu Lucian atât pentru purtarea discuţiilor conspirative cu persoanele din mediul său infracţional, cât şi pentru punerea la dispoziţie în vederea consumului de droguri de către apropiaţii săi”, au explicat surse judiciare pentru Ziare.com.

Interceptările din apartamentul lui Boncu au evidenţiat derularea activităţilor pe linia traficului de cocaină. De asemenea, a rezultat clar cercul de apropiaţi al acestuia, dar şi relaţiile dintre ei - cine îi coordona şi cine dădea ordinele.

„În unele zile, Boncu este interceptat când dădea ordine prin care aplica corecţii unor subordonaţi sau în care discuta cu poliţistul Ilin Dragan din cadrul IPJ Timiş...Nu în ultimul rând, interlopul este filmat când s-ar fi drogat cu cocaină, împreună cu mai mulţi apropiaţi, printre care şi amicul său, Alin Huc... De ziua lui Lucian Boncu, pe 2 septembrie, acesta a fost filmat în apartamentul său cum se droga, alături de iubita sa, de Alin Huc şi o altă tânără... Procurorii DIICOT au înregistrat multe astfel de petreceri. Drogurile erau prizate pe nas sau fumate cu ajutorul bongului. La unele întâlniri participau şi escorte, potrivit anchetatorilor... Cei prezenţi discută despre pastile (ecstasy) care se consumă la cluburi, la Casa Ponton Baraj, la petreceri private, despre noile tipuri de cocaină.”, mai scrie Ziare.ro.

După o petrecere care a avut loc în noaptea de 7-8 septembrie, interlopii fac o greseală: aruncă gunoiul în doi saci. Într-unul dintre aceştia, anchetatorii descoperă instrumentele folosite pentru porţionarea cocainei. 


Judecătorii Tribunalului Timiş au arestat joi nouă persoane acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de cocaină.

În noul dosar deschis de procurorii DIICOT a fost audiat ca martor şi Ionuţ Nasleu, directorul societăţii Pieţe SA, fost consilier personal al primarului Nicolae Robu, fost ofiţer SRI, fost senator PRM şi fost vicepreşedinte al ANRP.

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri