Curtea de Apel Timişoara a hotărât: Mihai Stepanescu, fostul primar al Reşiţei, face trei ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Timişoara a menţinut, în şedinţa de vineri, sentinţa Tribunalului Caraş-Severin prin care Mihai Stepanescu, fostul primar al Reşiţei, a fost condamnat la trei ani de închisoare.

La începutul lunii aprilie 2016, Mihai Stepanescu, fostul primar al Reşiţei, a fost condamnat de Tribunalul Caraş-Severin, la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. Apelul s-a judecat astăzi la Curtea de Apel Timişoara, care a menţinut sentinţa dată de primă instanţă,

Primăria Reşiţa a fost zguduit în noiembrie 2015 de un scandal de corupţie al cărui personaj principal a fost chiar primarul Reşiţei, social-democratul Mihai Stepanescu. Edilul a fost ridicat la vremea respectivă de procurorii DNA, fiind acuzat că în schimbul unor sume de bani şi a unor materiale de construcţii pentru vila sa din Timişoara, a atribuit mai multe contracte de lucrări.

“În perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, inculpatul Stepanescu Mihai, în calitate de primar al municipiului Reşiţa, a pretins şi a primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la inculpatul Tăune Stelian, pentru a-şi exercita în mod necorespunzător atributele funcţiei de primar, în sensul atribuirii, în mod discreţionar, a unor contracte de lucrări de interes public, societăţii comerciale reprezentată de acesta din urmă”, au arătat procurorii DNA în rechizitoriul de trimitere în judecată, potrivit cărora primarul a încasat 72.000 de lei prin intermediul arhitectei Ioana Antonia Şandru.

Judecătorii au dispus arestarea preventivă a lui Stepanescu arătând că edilul „a încălcat în mod grav deontologia funcţiei publice deţinute, producând un prejudiciu de imagine instituţiei pe care o conduce şi aducând o atingere importantă nu numai activităţilor de serviciu ale PMR, ci şi intereselor legale ale persoanelor”. 
 

La scurt timp de la arestarea sa, Stepanescu a demisionat din funcţia de primar. „Menţionez că nu doresc să fie afectată imaginea instituţiei pentru că sunt cercetat într-un dosar în care nu mă aşteptam să fiu inculpat, eu nefăcând vreo cerere de emitere a unor bunuri către mine sub nicio formă. Regret situaţia şi cer iertare dumneavoastră, colegilor din Consiliul Local şi din Primărie şi vă mulţumesc. De asemenea, cer iertare tuturor reşiţenilor”, a arătat Stepanescu în cererea de demisie. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite