Cum puteţi să porniţi o maşină rămasă fără curent VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acumlatorul poate fi încărcat de la o altă maşină FOTO Autoblog.md
Acumlatorul poate fi încărcat de la o altă maşină FOTO Autoblog.md

Orice şofer poate să rămână fără curent în baterie. Degeaba învârţi cheia din contact, nu există niciun semn, se aude doar un „clac”.

Pot fi multe motive pentru care aţi rămas fără curent. Prima ar fi că bateria era deja slabă, semn că trebuie să vă cumpăraţi una nou. Dar, de asemenea, dacă aţi uitat farurile aprinse seara, dimineaţa sunt şanse mici să mai porniţi maşini. Şi CD-plyerul, dacă rămâne pornit, consumă curentul. Poate fi vorba şi de un scurt. Vestea bună este că se poate reporni maşina luând curent de la o altă maşină. 

Există câţiva paşi simpli. Mai întâi trebuie să găsiţi donatorul. Apropiaţi cele două maşini. Legaţi cu un cablu bornele de la polul plus, atât la bateria descărcată cât la cea donatoare. Mai departe, legaţi polul minus al bateriei donatoare de masa maşinii (la blocul motor) aflată în pană. Cel care se oferă să vă dea curent trebuie să pornească maşina sa. Imediat, poate fi pornită şi maşina aflată în pană. Atenţie, când înlăturaţi cablurile, începeţi cu cel de la polul minus şi abia apoi cel roşu de la polul plus.
 

Imediat ce aţi pornit motorul, e bine să rulaţi cât mai mult, ca să se încarce bateria. 

Puteţi vedea şi un tutorial postat de Victor Marian, pe Youtube.  



Citeşte şi:
 

Cum se schimbă rapid roata de la maşină. Operaţiunea simplă care nu se învaţă la nicio şcoală

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite