Criza este o lecţie dură pentru oamenii de afaceri dar şi pentru angajaţii bănăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana Blagoiev a povestit şi despre şansele tinerilor în afaceri, la Masa „Adevărului”
Adriana Blagoiev a povestit şi despre şansele tinerilor în afaceri, la Masa „Adevărului”

Adriana Blagoiev, manager zonal al Manpower, spune că recesiunea va aduce chibzuinţă. Executivi sau antreprenori, salariaţi fideli sau angajaţi pe perioade determinate, bănăţenii au devenit mai serioşi. Greutăţile financiare pe care le-a adus anul 2009 oamenilor de afaceri din Banat au lăsat pe piaţă personal mai bine format, dispus să lucreze suplimentar fără a cere recompense majore.

Dorinţa de a-şi păstra locul de muncă i-a făcut pe angajaţi mai stabili şi implicaţi în problemele companiei, astfel că sarcinile s-au înmulţit, deşi salariile nu au evoluat potrivit estimărilor din 2008. „Pentru companii, criza a fost o lecţie dură”, a explicat Adriana Blagoiev, branch manager în cadrul Manpower Timişoara. „Managerii au devenit mai chibzuiţi, iar cei care nu şi-au luat destule măsuri au plătit”, a adăugat Blagoiev.

Comunicarea cu angajaţii

Tăierea beneficiilor şi distribuirea mai multor sarcini unui număr mai mic de angajaţi a fost o măsură adoptată de multe companii bănăţene în 2009.
„În loc să angajeze alţi oameni, companiile au preferat să distribuie atribuţiile spre ceilalţi angajaţi”, a explicat Adriana Blagoiev.

Potrivit acesteia, volumul mare de muncă poate fi acceptat mai uşor de salariaţi dacă  angajatorii comunică în permanenţă cu personalul. „Motivarea oamenilor se poate face prin implicarea salariaţilor în managementul firmei”, a explicat Adriana Blagoiev. „Lipsa comunicării în companii poate duce la nelinişti nejustificate printre angajaţi. Lipsa de stabilitate la locul de muncă poate demotiva angajaţii”, a adăugat Blagoiev.

CITEŞTE UN INTERVIU PE LARG, PE ACEASTA TEMĂ, MÂINE DIMINEAŢĂ ÎN EDIŢIA DE VEST A ZIARULUI

Craiova
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite