Crema informaticii naţionale şi internaţionale s-au întâlnit la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Info Days a reunit sute de experti la Timisoara
Info Days a reunit sute de experti la Timisoara

Departamentul de Informatică al Facultăţii de Matematică şi Informatică, Universitatea de Vest din Timişoara a organizat, la sfârşitul săzămânii trecute, o zi de informare cu privire de noile apeluri de proiecte ale Comisiei Europene  « InfoDay on the Calls of FP7-ICT Programme ».

Activităţile de cercetare din FP7 au ca scop să consolideze baza ştiinţifică şi tehnologică din Europa pentru a-și sigura poziţia de lider mondial în domeniul ICT. Acţiunea a avut ca scop prezentarea de informaţii la zi privind ultimele apeluri pentru propuneri de proiecte lansate de către Comisia Europeana în contextul Programului Cadru 7.

Apariţie surpriză la Gala Jazz-Blues „Kamo". Află povestea trupei preferate a lui Johnny Răducanu

Prezentările au fost susţinute de către experţi ai Comisiei Europene şi ai Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) şi s-au adresat cercetătorilor, cadrelor didactice şi reprezentanţilor companiilor care activează în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Participanţii au aflat care sunt direcţiile de cercetare prioritare finanţate de către Comisia Europeană, care sunt schemele de finanţare, dar şi care sunt elementele cheie în pregătirea unor propuneri de succes.

Klaus Chirstian Olasz: "Consulatul din Timişoara este un garant al calităţii serviciilor diplomatice"

La prezentări au participat, pe bază de invitaţii, cadre didactice şi cercetători de la universităţi din Timişoara (Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicina şi Farmacie, UASMV, Universitatea Tibiscus) şi din alte oraşe ale ţării (Arad, Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi), reprezentanţi ai companiilor IT din  zonă (Alcatel-Lucent, Softwin, Timsoft, Lasting, Syonic, ETA2U, Cmed SRL, SC Informatica Feroviară  etc), reprezentanţi ai unor agenţii locale (OI-ANCS Timişoara, ADR5Vest), reprezentanţi ISJ Timiş, cât şi ai unor institute de cercetare. De asemenea, au fost prezenţi participanţi din Bulgaria, Lituania, Letonia, Republica Cehă, Slovenia şi Ungaria.

Scandalul de la UPT continuă. Rectoratul, acuzat că ar fi implicat în muşamalizarea ilegalităţilor

InfoDay a prefaţat o suită de evenimente corelate cu proiectele de cercetare în domeniul serviciilor software derulate în cadrul Departamentului de Informatică al Universităţii de Vest. Printre aceste evenimente se numară întâlniri între experţi europeni care activează în domeniul serviciiilor software precum şi un training în domeniul Cloud Computing, desfăşurat pe parcursul a patru zile (11-14 noiembrie 2011) şi la care participă traineri din Italia, Franţa, Grecia, Belgia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite