CJ Timiş vrea 35 de milioane de lei în plus pentru reabilitarea unor drumuri judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe drumuri judetene din Timis vor fi reabilitate. Foto: Adevarul
Mai multe drumuri judetene din Timis vor fi reabilitate. Foto: Adevarul

Chiar dacă iniţial primise aprobare pentru un credit de doar 165 de milioane de lei, Consiliul Judeţean Timiş va beneficia totuşi de o finanţare totală de 200 de milioane de lei. Consilierii au aprobat suplimentarea sumei, o veste bună, mai ales dacă ne gândim că banii vor fi folosiţi în mare parte pentru pentru reabilitarea unor drumuri judeţene.

Consilierii judeţeni din Timiş au aprobat în cadrul unei şedinţe de plen extraordinare majorarea creditului de 165 de milioane de lei pentru care instituţia primise aprobare de la Guvern. Suma totală a fost majorată printr-un nou credit, în valoare de 35 de milioane de lei. Preşedintele CJT, Titu Bojin, a semnat în cursul săptămânii acordarea creditului cu banca cu care acesta a fost negociat.

Vestea bună este că o mare parte dintre bani vor folosiţi pentru reabilitarea mai multor drumuri judeţene. Acestea vor intra în lucrări în acest an şi anul viitor.

Iniţial, comisia interministerială care aprobă obţinerea de către autorităţile judeţene a unor asemenea finanţări fusese de acord doar cu o sumă de 165 de milioane de lei. CJT a semnat documentele pentru un credit suplimentar de 35 de milioane de lei, deja aprobat de bancă. Propunerea va fi prezentată aceleiaţi comisii şi ar putea primi girul guvernanţilor.

După ceva dezbateri, plenul CJT a aprobat această suplimentare, chiar dacă consilierii PDL nu au fost de acord cu iniţiativa.

“Contractul este semnat pentru 165 de milioane de lei. CEC este de acord şi a aprobat cele 200 de milioane, 165 am semnat ieri, iar săptămâna viitoare CEC putem să semnăm pentru restul de 35 de milioane de lei. Dacă nu vreţi să aprobăm cele 35 de milioane astăzi (joi – n.r.) înseamnă că nu le luăm. Pentru oricare dintre aceste drumuri, dacă mergem pe credit, avem şansa să ne apropiem de finalizarea lui în acest an, dacă nu, avem şansa să îl terminăm în următorii zece. Condiţiile pe care le-am obţinut pentru acest credit sunt foarte bune. Eu zic că e în favoarea judeţului. Am obţinut clauze destul de bune pentru judeţ ca să putem discuta şi despre creditul de 35 de milioane. Posibilitatea creditului ne dă şansa ca anumite lucrări să le facem într-un an, doi, trei. Sper că ştiţi toţi, şi nu vreau să greşesc, că 120 de milioane, 60 în acest an şi 60 anul viitor, prin rambursarea din proiectele europene şi putem să-i refolosim. Nu o să vină chiar 120 de milioane înapoi, mai sunt penalizări, rambursări, probabil că 70-90 de milioane se vor întoarce şi vom hotărî să le folosim la infrastructură”, a declarat Bojin. Până la urmă proiectul a fost aprobat şi se mai aşteaptă doar acordul comisiei interministeriale.

Dacă aceşti bani vor fi primiţi, ei vo asigura finanţarea lucrărilor la mai multe drumuri judeţene. Sunt lucrări complexe şi numeroase: refacerea podul peste râul Timiş, la Albina, sporirea capacităţii drumului Giroc-Timişoara, reabilitarea DJ 692 Periam – DN6, reabilitarea drumului Orţişora-Seceani, modernizarea DJ 694 Dumbrava – Mâtnicu Mic şi DJ 592 D Ohaba Forgaci – Racoviţa.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite