Cetatea Timişoarei din secolul al XIX-lea conturată din gazon şi trandafiri în celebrul turbo-giratoriu din Piaţa Mărăşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turbo-giraţia din Timişoara FOTO Facebook/Dan Diaconu
Turbo-giraţia din Timişoara FOTO Facebook/Dan Diaconu

În interiorul giratoriului s-a făcut o amenajare peisagistică cu gazon şi trandafiri care reprezintă Cetatea Timişoarei. Urmează o surpriză legată de Poarta Vienei.

În urma modernizării sensului giratoriu din Piaţa Mărăşeti, amenajat sub formă de turbo-giraţie pentru fluidizarea circulaţiei, s-au făcut şi anumite lucrări de design. 

Totul a început cu săpăturile arheologice, care au adus specialiştilor informaţii despre locul în care s-a aflat Poarta Vienei, una dintre intrările principale în cetate.

Aşa se face că s-a luat hotărârea ca în interiorul giratoriului să se facă o amenajare peisagistică cu gazon şi trandafiri care reprezintă Cetatea Timişoarei. 

Viceprimarul Dan Diaconu a anunţat că va mai fi o surpriză în Piaţa Mărăşti. 

“Poarta Vienei va fi şi ea prezentă în viitor în această amenajare printr-o metodă inedită şi inovatoare, dar despre asta la momentul potrivit”, a scris Diaconu, pe pagina sa de Facebook.

Turbo-giraţia Timişoara


 

În urma lucrărilor de amenajare din zonă  s-a pus în valoare şi statuia generalului Eremia Grigorescu. 

Turbo-giraţia Timişoara

“Amenajarea din Piaţa Măraşti nu a însemnat doar fluidizarea circulaţiei auto şi a transportului public, continuitatea pistei de biciclete, sau refacerea traseului pietonal dintre Campus Oituz şi Centrul Istoric. Săpăturile arheologice din zonă au permis o cunoaştere mult mai precisă a cetăţii Timişoara, a amplasării Porţii Viena, alături de multe alte informaţii. Conturarea Cetăţii Timişoarei din secolul XIX (cu o mică rectificare ce se va executa săptămâna viitoare) prin amenajarea peisagistică din sensul giratoriu - gazon şi trandafiri, dar şi punerea în valoare prin acelaşi tip de amenajare a statuii Generalului Eremia Grigorescu în an centenar sunt elemente care vin natural într-o zonă încărcată de istorie, dar şi foarte important nod de circulaţie”, a mai scris Diaconu.

Turbo-giraţia Timişoara

Citiţi şi:

Turbo-giraţia de la Timişoara. Conceptul a fost inventat în Olanda, iar acum este folosit în întreaga lume civilizată

VIDEO Cum se vede din dronă circulaţia în faimoasa turbo-giraţie din Timişoara. Siguranţă crescută şi trafic lejer

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite