Celebra Katie Melua cântă la Timișoara, alături de corul de fete al Liceului de Muzică VIDEO

0
Publicat:

Katie Melua, aflată pentru prima dată în Timișoara, la închiderea programului Timișoara 2023- Capitală Europeană a Culturii, va fi acompaniată de 50 de elevi de la Liceul de Muzică din Timișoara.

Katie Melua are alături de ea mereu un cor de fete FOTO Tony Birch
Katie Melua are alături de ea mereu un cor de fete FOTO Tony Birch

Katie Melua, una dintre cele mai de succes artiste din Marea Britanie, cu peste 11 milioane de albume vândute și peste 56 de premii de platină, va concerta vineri, 8 decembrie, pe scena din Piața Unirii din Timișoara. Cântăreața originară din Georgia a cerut organizatorilor din România să găsească un cor de fete, care să urce cu ea pe scenă.

Dorința artistei a fost îndeplinită, astfel că alături de ea vor fi 50 de eleve ale liceului Liceului de Artă „Ion Vidu”. Este vorba de Corul pe voci egale, condus de dirijoarea Maria Gyuris.

Corul pe voci egale al Liceului de Muzică din Timișoara a luat naștere cu 56 de ani în urmă, avându-i ca dirijori pe profesorii Livia Balla, urmată de Marius Tănăsescu. Din 1988, la pupitrul acestei prestigioase formații corale se află profesoara Maria Gyuris, care o conduce spre un repertoriu vast, cuprinzând piese din literatura muzicală universală și românească, într-un spațiu stilistic din secolul V, până în contemporaneitate.

Corul de la "Ion Vidu" se pregătește să cânte cu Katie Melua
Corul de la "Ion Vidu" se pregătește să cânte cu Katie Melua

Membră, din 1991, a Asociației Naționale Corale din România, formația a câștigat importante distincții, premii naționale și internaționale.

Închiderea simbolică a anului cultural „Timișoara 2023” aduce peste 85 de evenimente culturale.

Timp de patru zile, de joi, 7 decembrie și până duminică, 10 decembrie, cinci dintre locurile emblematice ale Timișoarei: Piața Unirii, Cinema Timiș, Cinema Victoria, Palatul Culturii și MX Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” vor fi animate de concerte în premieră pe scena Timișoarei susținute de Katie Melua, Róisín Murphy, Jessie J, Klangphonics, José González sau de artiști români precum Delia și EMAA, dar și de o serie de evenimente unice finanțate de Municipiul Timișoara și produse și organizate de Centrul de Proiecte.

Programul celor peste 85 de evenimente: spectacole de teatru, concerte, ateliere, expoziții, performance-uri etc poate fi consultat pe site-ul continua.timisoara2023.eu

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite