Cel mai mare atac cibernetic. Accesul judecătorilor şi procurorilor la internet, restricţionat ca măsură de precauţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virusul despre care se spune că a atacat câteva zeci de mii de computere i-a pus în gardă pe reprezentanţii Ministerului Justiţiei. Surse judiciare au declarat că accesul la internet al judecătorilor şi procurorilor din Timişoara a fost restricţionat, printr-o directivă a Ministerului Justiţiei.

Potrivit unor surse judiciare, judecătorii şi procurorii timişoreni nu au avut luni acces la internet, ca urmare a unei măsuri de precauţie dispuse de Ministerul Justiţiei ca urmare a atacului cibernetic din weekend. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, Ion Braşoveanu, confirmă limitarea accesului la internet, dar susţine că unele site-uri, printre care şi Ministerul Public au putut fi accesate.

„Pot să vă confirm că am primit un mesaj pe intranet în sensul că Ministerul de Justiţie a blocat accesul la internet de pe toate terminalele Curţii de Apel având în vedere atacul cibernetic din weekend. Practic, de azi-dimineaţă de când am venit cu toţii la lucru nu putem accesa nicio pagină de web”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Cristian Pup.

Magistratul a mai spus că activitatea magistraţilor este afectată de lipsa accesului la internet. „Pentru că sunt şi purtătot de cuvânt al instanţei mă afectează pentru că nu am putut să fac o revistă a presei exhaustivă. De asemenea, în activitatea de studiu şi documentare pentru cauzele pe care le avem pe rol este limitat accesul la documentare. Avem sistemele care sunt accesibile doar intern, dar de multe ori e nevoie să căutăm în baza de date a CEDO sau a Curţii Europene de Justiţie sau să intrăm pe site-urile Înaltei Curţi sau a Curţii Constituţionale. Astăzi nu a fost posibil lucrul acesta”, a mai declarat Cristian Pup.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite