Ce nu se poate la Timişoara, se poate la Lugoj: edilii vor cumpăra o casă cu valoare istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce autorităţile din oraşul de pe Bega se luptă cu proprietarii Casei Mühle pentru a păstra clădirea fostului florar imperial în picioare, Primăria Lugoj va cumpăra o clădire încărcată de istorie cu doar 75.000 de euro.

Este vorba despre fosta locuinţă a familiei Brediceanu, de pe strada Victor Vlad Delamarina din al doilea oraş din judeţ, ca mărime. „Am fost sunaţi acum două zile de proprietar, care ne-a spus că este de acord cu suma de 75.000 de euro oferită de Primărie pentru casa în care a trăit familia Brediceanu. În plus, am reuşit să îi convingem să ne lase în casă şi mobilierul, pianina şi alte lucruri de valoare care au aparţinut familiei”, a declarat primarul Lugojului, Francisc Boldea, citat de "Redeşteptarea".

Coriolan Brediceanu a fost un avocat şi om politic român, născut la Lugoj în 1849. A fost tatăl Corneliei Brediceanu (cea care avea să devină soţia lui Lucian Blaga), al lui Tiberiu Brediceanu (muzician, folclorist) şi al diplomatului şi omului politic Caius Brediceanu.

De partea cealaltă, la Timişoara, proprietarii Casei Mühle cer, conform primarului Nicolae Robu, "o sumă de ordinul milioanelor de euro". Discuţiile dintre proprietari şi autorităţi par să ducă nicăieri, timp în care clădirea lăsată fără acoperiş se degradează în fiecare zi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite