Cazul procurorului Bucurică, acuzat că a hărţuit sexual victima dintr-un dosar pe care îl instrumenta, va fi redeschis

0
0

Curtea de Apel Timişoara a decis luni, 27 mai, redeschiderea anchetei în dosarul în care procurorul George Bucurică, fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, este acuzat că a hărţuit sexual o tânără, parte vătămată într-un dosar instrumentat de Bucurică.

Cercetările în dosarul de hărţuire sexuală şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual care îl vizează pe procurorul George Bucurică, fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, vor fi reluate. Asta a decis Curtea de Apel Timişoara, care a confirmat ordonanţa de redeschidere a dosarului în cazul lui Bucurică. Practic, dosarul în care George Bucurică era acuzat că a hărţuit sexual o tânără, parte vătămată într-un dosar pe care el îl instrumenta, a fost clasat la începutul acestui an, dar ordonanţa procurorului de caz a fost infirmată de procurorul ierarhic superior, care a dispus redeschiderea şi reluarea urmăririi penale faţă de procurorul Bucurică. Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au confirmat ordonanţa de redeschidere a cercetărilor, iar ancheta trebuie reluată.

Acuzaţiile aduse lui Bucurică

Procurorul George Bucurică fost acuzat de hărţuire sexuală şi folosire a funcţiei în scop sexual după ce, în spaţiul public, au apărut imagini în care acesta îi cere unei tinere, victimă într-un dosar instrumentat de el, să întreţină relaţii sexuale cu ea. „Îmi spunea că vrea să mă vadă. Când am plecat a început să mă sărute. Mi-a spus să nu îmi fac griji că o să mă ajute în dosarul meu ca să mă culc cu el şi să îi furnizez anumite informaţii despre anumite persoane”, a declarat tânăra, citată de Antena 3. Monica Bojin, tânăra care îl acuză pe Bucurică de hărţuire sexuală a depus în sprijinul acuzaţiilor sale şi înregistrări, dar şi mesaje, iar procurorul a făcut şi obiectul unei cercetări din partea Inspecţiei Judiciare.

Astfel, Bucurică este acuzat că „a iniţiat şi acceptat, în timpul urmăririi penale cât şi după sesizarea instanţei, derularea de convorbiri neoficiale cu un grad ridicat de intimitate, pe WhatsApp şi Facebook, cu persoana vătămată dintr-un dosar pe care îl instrumenta”. De asemenea, procurorul este acuzat că a solicitat persoanei vătămate informaţii privind unii colegi de muncă ai acesteia şi a determinat-o să accepte întâlniri în afara cadrului instituţional, manifestând un comportament indecent şi solicitându-i să întreţină relaţii intime în contextul soluţionării favorabile a cauzei. După apariţia înregistrărilor şi pus în faţa acuzaţiilor, Bucurică a declarat că totul este „o mizerie” şi s-a declarat nevinovat, susţinând că este o victimă a celor care vor să se răzbune pe el pentru investigaţiile sale de la Oraviţa. Recent, cu ocazia consultării cu magistraţii organizate de preşedintele Klaus Iohannis, Bucurică a fost printre cei prezenţi la Cotroceni.

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite