Cât de simplu poţi cădea în capcana escrocilor de pe net. Cazul unei femei care spera să petreacă un Revelion de vis la Predeal

0
0
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Doi ani de închisoare cu executare. Aceasta este pedeapsa primită de un bărbat acuzat că a înşelat o femeie care voia să facă rezervare la o pensiune din Predeal pentru Revelion. Sentinţa nu este definitivă, procesul fiind în faza de apel.

Cazul unei femei din Arad, ţepuită de un bărbat care s-a pretins propritar al unei pensiuni din Predeal, arată cât de uşor pot cădea unii în capcana escrocilor de pe internet. Totul a început în octombrie 2014, când arădeanca a găsit pe tocmai.ro (devenit între timp olx.ro) un anunţ de închiriere a unei cabane în Predeal. Pentru că voia să petreacă Revelionul din 2015 acolo, femeia a sunat la numărul din anunţ pentru a rezerva cabana.

„Proprietarul” pensiunii i-a transmis femeii că pentru a putea face rezervarea trebuie să achite un avans de 1.400 de lei. Pentru că nu voia să rateze oferta, femeia s-a dus la bancă şi a depus în contul „proprietarului” pensiunii suma de 1.400 de lei. Ulterior, bărbatul nu a mai răspuns la telefon, dovedindu-se că totul a fost o ţeapă.

În 10 ianuarie 2015 femeia a depus o plângere penală împotriva bărbatului. Procurorilor le-a trebuit doi ani să îl identifice pe escroc şi să finalizeze rechizitoriul. Astfel, în noiembrie 2017 procurorii l-au trimis în judecată pe Stoian Cătălin Mădălin, cu acuzaţia de fraudă informatică. Prima fază a procesului s-a judecat la Judecătoria Arad. Bărbatul nu s-a prezentat la proces la niciunul din termene, nici măcar când a fost citat cu mandat de aducere.

În octombrie 2018, Judecătoria Arad l-a condamnat pe bărbat la doi ani de închisoare cu executare. În decizia luată, judecătorii au avut în vedere că bărbatul a mai fost condamnat în Italia pentru uzurparea de calităţi oficiale. „Instanţa reţine că inculpatul  nu are antecedente penale, care  atrag starea de recidivă, dar a mai fost condamnat de către autorităţile italiene pentru comiterea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale. Pe de altă parte se va reţine că fapta comisă de către inculpate adduce atingere încrederii care ar trebui să poată fi avută în tranzacţiile online şi ofertele care se fac pe acestă cale”, se arată în sentinţa Judecătoriei Arad.

Bărbatul a depus apel, care se judecă la Curtea de Apel Timişoara, astăzi fiind programat primul termen din această fază procesuală.

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite