Bicicleta – alternativa pentru un weekend eco. Află de unde şi cât costă să închiriezi o bicicletă la Timişoara

0
0

De la o simplă plimbare de o oră prin oraş, până la o excursie de două zile, departe de blocurile comuniste, timişorenii pot opta pentru orice. Cei care se ocupă de închirierea bicicletelor  au avut grijă să facă oferte pentru toate gusturile .

Echipa tBike împreună cu cei de la „Scârţ" au gândit un sistem de închiriere de biciclete care pe viitor poate fi implementat la nivelul întregului oraş, ca un serviciu public. Astfel, tinerii au preţuri foarte avantajoase pentru bicicletele lor care pot fi închiriate cu ora, cu ziua, cu săpătămâna şi chiar întreaga lună. Acum, bicicletele lor albastre pot fi închiriate pentru o oră cu nici 4 lei, sau pentru o lună întreagă cu 130 de lei. „Oamenii vin, iau bicicleta şi o pot lăsa la oricare dintre centrele noastre", a spus Vlad Fiscutean,Brand Manager tBike. Momentan, bicicletele albastre pot fi închiriate şi lăsate la Scârţ sau pe calea Circumvalaţiunii, la centrul tBike.

image

Tinerii s-au gândit că iniţiativa lor ar putea fi un demo pentru ceea ce ar însemna un sistem public de închiriat biciclete. „Am început să adunăm semnături pentru asta, să vedem cam câţi oameni ar fi interesaţi. Bicicleta ar putea deveni un mijloc de transport public prin oraş. Iei bicicleta dintr-o stație pe baza unui card și o returnezi în alta", a mai spus Vlad Fiscutean.

Cu cât poţi închiria o bicicletă pentru oraş:

-         1 oră/3 lei

-         2 ore/4 lei

-         12 ore/12 lei/ 15 lei în weekend

-         24 de ore/20 de lei/ 25 de lei în weekend

-         6 zile/65 de lei

-         1 săptămână /70 de lei

-         Abonament lunar/ 130 de lei

Pentru timişorenii care îşi doresc un traseu mai dificil, în afara oraşului există centrul de închirat biciclete Velospeed, unde există biciclete numai bune pentru aventuri sau plimbări mai lungi. „Majoritatea clienţilor vin în grup şi vor să meargă în afara oraşului. Există posibilitatea turelor de 4 ore sau o zi", a spus Peter Laszlo, cel care se ocupă închirieri.Tânărul oferă şi asistenţă grupurilor care apelează la serviciile lui pentru ture mai lungi în afara oraşului, dar chiar şi în Timişoara. „Am avut şi grupuri care au vrut să viziteze oraşul pe bicicletă", a spus Peter Laszlo.

image

Cu cât poţi închiria o bicicletă pentru un traseu lung:

-  8 euro / 4h
- 13 euro / 8h
- 19 euro / 24h
- 31 euro / Vineri 19,00 - Luni 9,00
- 50 euro / Luni 10,00 - Luni 10,00 (o săptămână)

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite