Alin Nica, sacrificat pentru Alfred Simonis. Coaliția impune candidații la Timiș

0
Publicat:

A renăscut USL. PSD și PNL s-au înțeles, la București, ca la Primăria Timișoara să candideze liberalul Nicolae Robu, iar la Consiliul Județean (CJ) Timiș să candideze social-democrat Alfred Simonis. Alin Nica, actualul șef al CJ Timiș, a fost sacrificat.

Alin Nica este susținut de ceilalți liberali din Timiș FOTO Alin Nica
Alin Nica este susținut de ceilalți liberali din Timiș FOTO Alin Nica

În ciuda protestelor energice ale filialei PNL Timiș, șefii partidului au decis, luni, 25 martie 2024, să-l sacrifice pe Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, șeful filialei județene. Astfel, PSD are mână liberă să-l impună la șefia județului pe Alfred Simonis de la PSD.

PSD și PNL s-au înțeles astfel ca la Primăria Timișoara să candideze liberalul Nicolae Robu, iar la CJT social-democrat Alfred Simonis.

„Liderii coaliției PSD-PNL au decis astăzi să treacă peste voința liberalilor din Timiș și să desemneze un candidat comun la președinția Consiliului Județean Timiș în persoana șefului PSD Timiș, Alfred Simonis. În repetate rânduri am atras atenția colegilor de la București că fac o greșeală și vând pe nimic o întreagă filială, însă, înclin să cred că interesele personale au fost deasupra intereselor Partidului Național Liberal“, a transmis Alin Nica, președintele CJ Timiș și șeful PNL Timiș.

„Timișoara și Timișul au fost și vor rămâne de dreapta, fără afinități socialiste sau nostalgii comuniste. Un exemplu simplu: președintele României, Klaus Iohannis, a obținut aici aproape 80% din voturile exprimate în turul doi al alegerilor prezidențiale. PSD nu a reușit vreodată să obțină la Primăria Timișoara un scor cu două cifre, de aceea preluarea ostilă a organizației locale PNL reprezintă un gest fără precedent, o umilire a liberalismului și a spiritului Timișoarei. Acest comportament al liderilor de la București va fi sancționat de electoratul de dreapta, majoritar în Timiș. Sper ca măcar în ultimul ceas colegii din BPN să se opună acestei decizii abuzive și să oprească răul pe cale să se întâmple partidului nostru”, a mai spus Alin Nica.

În aceste condiții, este așteptat ca Alin Nica să plece din PNL și să se alăture unei alte formațiuni poltice, pe listele căreia să candideze pentru nou mandat de președeinte al CJ Timiș

Reprezentații PNL Timiș au votat în bloc, la Consiliul Național Extraordinar al PNL, convocat online duminică seara, 24 martie 2024, împotriva alianței electorale cu PSD. Toți cei 21 de delegați ai județului Timiș au votat împotriva acestei alianțe pe care liberalii timișeni o consideră nefirească.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite