Aeroportul Timișoara, în spatele celor bucureștene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Pe cea mai mare poartă aeriană din vestul țării s-a înregistrat o creștere de cinci la sută a numărului de pasageri. Aceasta nu a fost însă de ajuns pentru a detrona aeroporturile bucureștene, care rămân lideri detașați.

Pe tot parcursul anului trecut, 1.200.000 de pasageri au tranzitat Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Potrivit reprezentanților acestuia, cifra este mai mare cu 5,6 procente față de cea înregistrată în 2010. Creșterea nu s-a dovedit a fi suficientă pentru a depăși porțile aeriene din Băneasa și Otopeni, care au contabilizat împreună aproape 7,5 milioane de pasageri în 2011.

Pentru că ambele aeroporturi bucureștene fac parte din aceeași companie, la capitolul companii aeroportuare societatea Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia își păstrează locul al doilea, urmată pe cea de-a treia poziție de Cluj. Poarta aeriană din Ardeal a înregistrat în 2011 puțin peste un milion de pasageri, fiind în scădere cu 2,33 la sută față de 2010.

Situația este identică și la numărul de aterizări și decolări. Pe Băneasa și Otopeni s-au înregistrat peste 100.000 de mișcări de aeronave, în timp ce la Timișoara doar 23.151, iar la Cluj 14.295.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite