ADP-ul prin Telpark mai presus de lege: îi pedepseşte pe timişoreni, dar comite abuzuri. Un timişorean are ac de cojocul lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii care au parcat pe trotuar au fost obligaţi să plătească amendă
Timişorenii care au parcat pe trotuar au fost obligaţi să plătească amendă

Sătui să mai fie amendaţi abuziv de Poliţia Comunitară şi Administraţia Domeniului Public, timişorenii îşi fac dreptate pe cont propriu: desfac ghearele care le deblochează maşinile, lăsând autorităţile cu buzele umflate. Pe de altă parte, ADP-ul comite abuzuri, dar nu e amendată de nimeni cu toate că încalcă legea flagrant.

Dacă în urmă cu trei ani, în Timişoara, conform statisticilor existau 100.000 de maşini înmatriculate, pe când numărul locurilor de parcare era de doar 80.000, explozia de înmatriculări a dus la situaţii tot mai dramatice. ADP-ul şi Poliţia Comunitară Timişoara au ajuns să amendeze tot ce prind, fără să se întrebe dacă fac dreptate sau abuzuri.

ADP-ul greşeşte, nimeni nu răspunde

image
image

Foto: ADP-ul încalcă legea, pe când timişorenii sunt amendaţi fără discuţii

Sergiu Miat, unul dintre cititorii Adevărul de seară Timişoara  ne-a transmis următoarea imagine, care surprinde cum un echipaj ADP l-a amendat pe el ca şi şoferul, după ce a staţionat cu maşina pe bordură, dar câteva zile mai târziu, chiar un echipaj face această greşeală, dar fără să fie amendat. Sergiu Miat a fost amendat de sărbătoarea Sfântul Gheorghe în Piaţa Sfântul Gheorghe şi acceptat amendat, dar a depus o plângere pentru că a fost discriminat. "În spatele maşinii mele mai era o maşină parcată la fel, iar mai în faţă, cu roţile pe trotuar, alte şapte autoturisme, care nu aveau gheara de cuvinţă. Am fost discriminat, atât personal, cât şi profesional, pentru că în geamul maşinii era şi sigla publicaţiei la care sunt corespodent", a spus Sergiu Miat. Din plângerea depusă rezultă că ADP-ul a încălcat articolul 16 - egalitate în drepturi şi articolul 43, care face referire la dreptul de proprietate privată, din Constituţia României.

Administraţia Domeniului Public Timişoara au refuzat să comenteze acuzaţiile. Pe de altă parte, şeful Poliţiei Comunitare Timişoara a precizat următoarele: "faţă de fotografia reprezentând o autoutilitară aparţinând societăţii ADP, a fost trimisă o adresă conducerii societăţii pentru a lua măsuri de identificare a conducătorului auto şi pentru a ne comunica datele acestuia în vederea luării măsurilor legale".

O salvare românească

Sorin Meici, de 40 de ani, este unul dintre şoferii care a ajuns sătul să fie amendat în permanenţă, astfel că a găsit o metodă de a scăpa de ghearele pe care cei de la ADP le pun pe roţile maşinilor care au parcat greşit.

"Mi-am dat jos de unul singur primul şi al doilea model de gheare. Pe mine dacă mă sună o cunoştinţă sau vreun prieten, sigur că o să îl ajut să scape de gheara de pe roată. E foarte simplu şi nu ai nevoie decât de o şurubelniţă, un cleşte patent şi un ciocan", a spus Sorin Meici pentru Adevărul de seară Timişoara.

Blocări ADP

Metode de a scăpa de gheară e relativ simplă: fiecare mecanism de imobilizare a roţilor are un surub cu o gaură excentrică. În respectiva gaură se introduce şurubelniţa, care se bate cu ciocanul. Patentul se foloseşte pe post de pârghie.

Probleme rezolvate în instanţă

Sorin Meici a avut probleme cu Poliţia Comunitară după ce şi-a dat jos gheara de pe maşină, dar acestea s-au rezolvat în instanţă. "ADP-ul a depus o plângere penală împotriva mea sub acuzaţia de furt. A fost ceva absurd. M-am dus cu ei în instanţă şi au pierdut procesul, cu toate că au depus de nenumărate ori recursuri. Ultima oară mi-au blocat autoturismul în faţa blocului", adaugă Sorin Meici.

Timişoreanul mai este revoltat de faptul că ADP-ul comite şi abuzuri de tipul că amenzile acordate pentru nedeţinerea unui tichet de parcare sunt ilegale: "agenţii care dau amenzile ar trebui să stea lângă maşină şi să comunice amenda. adică să predea amenda, sub semnătură, direct contravenientului. e ilegal ce fac ei. În plus e atât de stupid că posesorul de abonament nu are garantat un loc de parcare", adaugă timişoreanul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite