A opta ediţie a Festivalului de Muzică Veche începe astăzi la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la un concert al ediţie precedente. FOTO: facebook.com
Imagine de la un concert al ediţie precedente. FOTO: facebook.com

"Early Music Festival Timişoara", pentru vizitatorii din alte ţări, este un eveniment cultural care a devenit deja tradiţional, ajungând, în 2013, la a optulea an de existenţă.

Evenimentul oferă opt şapte seri de muzică mai puţin obişnuită, interpretată de zeci de artişti din mai multe ţări europene. Toate concertele au loc la Biserica Evanghelică Lutherană de la Punctele Cardinale, iar primul are loc chiar joi seara, de la ora 20.00. Programul de astăzi se numeşte "Muzica din saloanele Angliei, Germaniei şi Austriei" şi va fi interpretat de un grup de şapte muzicieni conduşi de violonista germană Veronika Skuplik. Printre ei, la vioară şi violă barocă, vor cânta şi organizatorii festivalului, Codrin şi Diana Emandi. Programul conţine compoziţii din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea.

Festivalul continuă cu alte două concerte în acest weekend, sâmbătă şi duminică, ambele de la ora 20.00 şi în aceeaşi locaţie, la Biserica Evanghelică Lutherană de la Punctele Cardinale. Sâptămâna viitoare sunt programate alte patru concerte, iar programul Festivalului de Muzică Veche poate fi consultat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citeşte şi:

Hidrocentrala Porţile de Fier I, care leagă Serbia şi România, se transformă în scenă de concert: Filarmonica Banatul adoră spaţiile neconvenţionale

FOTO A fost terminată uriaşa operă de artă realizată pe o clădire din Piaţa Victoriei

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite