UMF ia măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu Ebola: studenţii care provin din ţări africane cu risc sunt supravegheaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei studenţi africani înscrişi la  Universitatea de Medicină din Târgu Mureş au fost evaluaţi de medici. Pentru a pentru preveni Ebola, specialiştii i-au consultat şi le-au făcut toate analizele.

     Până acum nu există motive de îngrijorare, susţin reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie. „Chiar dacă trei din cei cinci studenţi care sunt însctişi la noi provin din zona Africii de Vest, nu avem motive de îngrijorare” a declarat conducerea UMF. Deşi analizele sunt în regulă şi studenţii nu prezintă nici un fel de semn al vreunei boli, cei trei sunt în continuare supravegheaţi de personalul medical.
Studenţii au venit în România la sfârşitul lunii august, deci perioada de incubaţie a bolii de 21 de zile a trecut. Teoretic studenţii sunt sănătoşi.
    Măsuri anti Ebola au luat şi angajaţii Aeroportului Internaţional Transilvania. Cei care operează cu bagajele pasagerilor poartă mănuşi. Angajaţii au fost instruiţi să recunoască simptomele bolii şi au fost create condiţiile de izolare în cazul în care ar exista asemenea cazuri.

  Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a 4.555 de persoane din 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări din Africa, Europa şi SUA. 

citeste si:

Epidemia Ebola a izbucnit de la un copil de doi ani

Infirmiera spaniolă infectată cu Ebola nu mai are acest virus, anunţă Madridul

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite