Cum arată costumul anti-Ebola, livrat în premieră la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" din Iaşi a fost desemnat să preia, dacă va fi nevoie, pacienţii din regiunea Moldovei suspecţi de îmbolnăvire cu virusul Ebola.

Una dintre măsurile stabilite pentru centrele medicale din România desemnate să preia cazurile suspecte de Ebola este achiziţionarea de echipament de protecţie destinat personalului medical.

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" din Iaşi a cumpărat, într-o primă fază, un set de 50 de costume.

"Fiecare dintre aceste costume costă 400 de lei. La noi ar urma să ajungă toate cazurile suspecte din zona Moldovei. Dacă suspiciunea de boală se confirmă, atunci pacientul va fi transportat de urgenţă la Bucureşti, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş»", a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva".

În afară de Iaşi, astfel de centre regionale vor mai funcţiona la Cluj şi Timişoara.

image

Până în acest moment, n-a fost semnalat niciun caz suspect de Ebola în zona Moldovei.

Vor fi monitorizaţi cu atenţie sporită, oamenii care se întorc în România din ţări din Africa.

În România au fost semnalate până în prezent două cazuri în care cetăţeni ai ţării au prezentat suspiciunea de îmbolnăvire, însă în niciuna dintre situaţii alarma n-a fost confirmată.

"Noi am pregătit şi în spital circuitul pe care ar urma să-l urmeze pacientul, personalul este instruit, suntem pregătiţi să intervenim", a mai spus medicul Carmen Dorobăţ, care a prezentat astăzi, 20 octombrie, în premieră la Iaşi costumul (foto dreapta) pe care ar urma să-l îmbrace personalul medical al spitalului.

La nivel naţional, ministerele Apărării, Afacerilor Interne şi Sănătăţii au primit, cumulat, 25 de milioane de lei la rectificarea bugetară din luna septembrie.

Suma este destinată pregătirilor de a trata pacienţi cu virusul Ebola.

Mai puteţi citi:

Fidel Castro propune SUA o colaborare în lupta contra virusului Ebola

Infirmiera spaniolă infectată cu Ebola nu mai are acest virus, anunţă Madridul

Cum este posibil ca o simplă particulă a virusului Ebola să cauzeze moartea a mii de oameni

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite