Târgu-Mureş:„Orizonturi deschise” pentru masteranzi şi doctoranzi mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Dinu Patriciu oferă 100 de burse în valoare de 15.000 de dolari fiecare pentru tinerii care vor să-şi definitiveze studiile în afara ţării. Valoarea totală a burselor oferite prin programul de burse Orizonturi Deschise este de 1.500.000 de dolari.

În această săptămână au început înscrierile în programul „Orizonturi deschise”, prin care mureşenii ce vor să urmeze studii de master sau doctorat la cel mai înalt nivel, în cadrul universităţilor de prestigiu din afara ţării, pot beneficia de o bursă anuală în valoare de 15.000 de dolari. Înscrierile în programul Fundaţiei Dinu Patriciu se pot face până în 15 iunie, dată la care va începe evaluarea dosarelor în vederea acordării burselor. Scopul programului, aflat la cea de-a treia ediţie, este acela de a oferi posibilitatea celor mai buni dintre cei buni (absolvenţi de studii superioare din ţară n.r.) să urmeze studii de master sau doctorat la universităţi de prestigiu din afara ţării, cu condiţia ca aceştia să revină în ţară după finalizarea studiilor şi astfel să ajute la creşterea nivelului de educaţie şi excelenţă din societatea românească. „Este foarte important să îi încurajam pe tinerii români să se specializeze la cele mai bune universităţi din lume şi mai ales să se întoarcă apoi în ţară pentru a implementa ceea ce au învăţat”, a declarat Tincuţa Baltag, Director General al Fundaţiei Dinu Patriciu. Pentru anul academic 2010-2011 vor fi acordate 104 burse, întrucât patru dintre masteranzii care şi-au încheiat anul acesta programul de specializare în afara ţării au decis să nu se întoarcă în România şi să returneze bursa primită, conform condiţiilor contractuale asumate.

Cum vă înscrieţi în program


Cei interesaţi se pot înscrie completând formularul online care poate fi accesat până în data de 15 iunie la adresa de internet http://candidatiorizonturideschise.fundatiadinupatriciu.ro/, urmând să trimită prin poşta, la adresa Fundaţiei (Bld. Mircea Eliade nr 2, sector 1, Bucureşti), dosarul de candidatură, cu toate documentele necesare. În 18 iulie se va face publică, pe site-ul Fundaţiei, lista beneficiarilor programului de burse pentru anul academic 2010-2011.


Mureşeni cu Orizonturi deschise

Până în prezent, trei mureşeni se pot mândri că au beneficiat sau beneficiază de burse din partea Fundaţiei Dinu Patriciu. Unul dintre ei a absolvit în 2009 Advanced Computing la Imperial College din Londra, celalalt va finaliza masterul  Universităţii din Stuttgart, iar al treilea urmează doctoratul în Ştiinţele Politice la Oxford.Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite