Târgu-Mureş: Primăria Corunca, amendată pentru munca la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii ITM au amendat primăria Corunca
Inspectorii ITM au amendat primăria Corunca

Primăria comunei  Corunca a fost amendată cu 10.000 de lei, după ce inspectorii de muncă din cadrul ITM Mureş au descoperit o persoană care presta diferite activităţi în cadrul instituţiei, fără să fi avut contract individual de muncă.

 Persoana respectivă a fost găsită muncind în cadrul biroului Agentului Agricol al comunei. Potrivit conducerii ITM Mureş, primarul localităţii a refuzat semnarea procesului verbal de amendă. „Primarul n-a dorit să semneze procesul verbal, dar amenda a fost trimisă prin poştă instituţiei”, a precizat jr. Andrei Mureşan, inspector şef ITM Mureş.

Potrivit conducerii Primăriei Corunca, amenda va fi contestată în Instanţă. „Vom contesta amenda în Instanţă, pentru că persoana care a fost descoperită de inspectorii ITM nu lucra pentru Primărie. Acesta a lucrat ca referent agricol în cadrul instituţiei dar s-a pensionat, iar legea nu ne-a permis să facem angajări pe post. Pentru că localnicii nu se pricep să utilizeze calculatorul, femeia a venit în primărie să-i ajute pe oameni la întocmirea dosarelor pentru obţinerea subvenţiilor de la APIA. Aşa au găsit-o inspectorii ITM”, a precizat Takacs Olga, viceprimarul comunei Corunca.

Potrivit conducerii ITM, persoana găsită muncind fără forme legale se va alege cu o amendă între 500 şi 1.000 de lei, iar inspectorii ITM vor continua controalele. „Până acum am controlat trei primării, dar nu am găsit nereguli. Controalele vor continua atât în instituţii ale statului cât şi la cele private”, a precizat Andrei Mureşan.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite