Conducerea Azomureş a obţinut un răgaz. O nouă ofertă este aşteptată de sindicalişti, până miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de conducere al Sindicatului Alternativa 2002 a decis astăzi că mai acordă patronatului combinatului chimic câteva zile pentru a veni cu o nouă ofertă. Dacă nici miercuri nu vor ajunge la un acord privind măririle salariale, sindicatul va deschide conflictul de muncă.

Zilele trecute, Sindicatul Alternativa 2002, care reprezintă peste 1.000 de angajaţi ai combinatului de producere a îngrăşămintelor chimice, a cerut anumite modificări în modul în care sunt retribuiţi.

În principiu, sindicaliştii cer măriri salariale aşa cum li s-a promis, spun ei, încă de la preluarea combinatului de către grupul Ameropa, dar au şi alte revendicări cum ar fi introducerea sporului de fidelitate şi a indemnizaţiei de conducere în salariu, „cu precizarea că, la îndeplinirea condiţiilor de trecere într-o nouă grila de fidelitate, salariul de bază se va majora corespunzător”


După două runde de negocieri – marţi şi joi - sindicaliştii şi conducerea Azo nu au ajuns la un acord. Ieri negocierile au început dimineaţă şi s-au terminat aproape de ora 20.00.

  „Ieri am negociat până în târziu, şi-a modificat patronul oferta, dar nu într-atât încât să avem mandat să o semnăm, oricum, mai era vorba de foarte puţin şi ne-a solicitat să amânăm deschiderea conflictului de muncă până miercuri, dată la care va veni cu o ultimă ofertă. Astăzi la ora 12.00 am avut o şedinţă de consiliu (al conducerii sindicatului-n.r.) şi am decis să acceptăm solicitarea directorului (de a aştepta până miercuri-n.r.)”, a declarat Maria Dăndărău, vicepreşedintele Sindicatului Alternativa 2002.


Miercuri, 11 februarie, sindicaliştii vor decide în funcţie de noua ofertă a patronatului dacă vor deschide sau nu conflictul colectiv de muncă.

Citiţi şi

Sindicatul Viitorul Mineritului: ”La 1884 de ani de la prima atestare, Roşia Montană a intrat în moarte clinică




.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite