Concerte de elită, la Filarmonica de Stat din Tîrgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de melomani şi-au cumpărat bilete din timp la concertele lunii ianuarie FOTO: arhivă
Sute de melomani şi-au cumpărat bilete din timp la concertele lunii ianuarie FOTO: arhivă

Filarmonica de Stat din Tîrgu-Mureş dedică luna ianuarie muzicii de divertisment. Artiştii lansează seria evenimentelor muzicale cu mai multe concerte, lucrări accesibile şi de o mare popularitate.

Primul este Concertul Extraordinar de Anul Nou. Maine de la ora 19, 00 melomanii mureşeni se vor putea delecta cu suita de polci, valsuri şi uverturi celebre ale familiei Strauss, dar şi lucrările lui Brahms, Mascagni şi Şostakovici. Concertele sunt dirijate de maestrul Ilarion-Ionescu Galaţi. Pentru cei care vor să asculte concertele Revelionului, care vor avea loc săptămâna viitoare, pe data de 16 şi 17 ianuarie, maestrul japonez Shinya Ozaki va dirija lucrările semnate de Strauss. De asemnea soprana Paula Iancic şi basul Petru Burcă vor interpreta arii şi duete celebre de Mozart, Rossini şi Bizet. 

8 concerte au loc la Filarmonica de Stat din Tîrgu-Mureş în ianuarie 

Pe data de 23 ianuarie, pe scena Filarmonicii de Stat din Tîrgu-Mureş îşi vor da întâlnire Orchestra Simfonică şi Corul Mixt, la care se adaugă Dansurile polovţiene din opera „Cneazul Igor”, de Borodin. 

Luna ianuarie se va încheia „În ritmul tangoului” pe data de 30 ianuarie, când iubitorii muzicii sud-americane se vor bucura de lucrările lui Piazzolla. Invitaţii speciali sunt renumitul dirijor Pablo Boggiano şi violonistul spaniol Xavier Inchausti. 

citeşte şi:

Shinya Ozaki, dirijorul japonez adoptat de Târgu-Mureş. De 19 ani face spectacol la Filarmonica de Stat

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite