Azilul groazei din Mureș. Două din persoanele preluate din cămin au fost depistate cu râie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi detalii șocante apar în urma anchetei la azilului groazei din Mureș. Două din cele 4 persoane preluate din căminul în care erau ținute în beci au râie, o boală extrem de contagioasă.

FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Patru pacienți de la azilul din Mureș au ajuns azi noapte la Spitalul Obregia unde primesc îngrijirile necesare. Medicii au descoperit că foi dintre aceștia au scabie sau râie. Aceștia au fost izolați și primesc tratamentul specific.

Cea de-a cincea persoană care a ajuns în București, tot din Mureș, a fost transferată la Spitalul Universitar. Este vorba de o tânără de 22 de ani, despre care medicii spun că este malnutrită, iar starea acesteia este gravă. 

DSP Mureș a mers însă în control și a verificat azilul înainte ca ei să fie descoperiți de ONG. După ce medicii din București au descoperit că doi pacienți au râie, directorul instituției a declarat la Digi24 că va începe verificări și o anchetă epidemiologică, dar de mâine, nu de azi, deși este vorba de o afecțiune extrem de contagioasă.

În plus, șeful DSP Mures a precizat si faptul că inspectorii din subordinea sa au verificat starea pacienților, atunci când au fost în control, și nu au identificat nicio problemă.

Este vorba însă doar de 20 de pacienți, pentru că  cei din subsol nu au fost găsiți, deoarece inspectorii au verificat doar „parterul și etajul, nivelele pentru care azilul avea autorizație”.

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite