VIDEO „Rechizitoriul“ lui Iohannis la adresa autorităţilor cu privire la starea în care se află judeţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a petrecut ultima parte a vizitei din judeţul Gorj în municipiul Târgu Jiu. Preşedintele a vizitat, în prealabil, Mănăstirea Tismana, Muzeul Tezaurului şi Casa memorială „Constantin Brâncuşi“. Iohannis a venit, apoi, în Piaţa Prefecturii, unde a depus o coroană la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, acolo unde se află şi rămăşiţele pământeşti ale eroinei de la Jiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit cu oamenii care s-au adunat în Piaţa Prefecturii pentru a-l vedea şi le-a spus că a fost încântat de locurile deosebit de frumoasă din judeţul Gorj. 

Iohannis a participat, apoi, la o dezbatere pe tema „România puternică: viziune politică şi servicii publice în slujba cetăţeanului”, la care au fost prezenţi şefi de instituţii publice, oameni de afaceri, dascăli, oameni de cultură şi sindicalişti din sectorul energetic. Moderatorul acesteia a fost prefectul judeţului, Gheorghe Paraschivu. În discursul pe care l-a susţinut, preşedintele şi-a exprimat nedumerirea cu privire la situaţia judeţului, având în vedere frumuseţiile oferite de natură, prezenţa monumentelor lui Brâncuşi, cunoscute în toată lumea, şi a altor simboluri ale românismului, cum este şi Ecaterina Teodoroiu: 

„Gorjul este un loc excepţional al României. Identitatea sa şi istoria l-au plasat în prim-planul dezvoltării a Ţării Româneşti şi a României Mari. România nu îşi poate onora trecutul, tradiţia şi cultura, fără a se raporta la gorjeni. Judeţul Gorj este exemplul foarte bun al unei zone de dispune de resurse diverse şi bogate, naturale şi umane. Lor li se adaugă resurse identitare excepţionale (...). Gorjul este depozitarul unor valori spirituale de recunoaştere universală. În ciuda acestor argumente, calitatea vieţii locuitorilor acestei părţi a Olteniei este însă departe de marele său potenţial şi de aşteptările oamenilor. Ne putem uita la fiecare sector în parte. Gorjul este un judeţ ocolit de investiţii străine şi un tren negativ al profitabilităţii firmelor. (...) Întrebarea este cum s-a ajuns aici. Întrebarea este cum un judeţ cum un asemenea potenţial a pierdut 15% din oameni în ultimii zece ani. Cum se face că acest potenţial nu a fost valorificat. Explicaţia acestei diferenţe constă în explorarea performanţei administrative de-a lungul anilor şi adecvarea misiunii politice a elitelor colectivităţii“. 

Iohannis a criticat şi rezultatele slabe obţinute de judeţul nostru la concursurile şcolare. 

Ca de obicei, primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, i-a solicitat preşedintelui sprijin pentru restaurarea operelor lui Brâncuşi 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite