VIDEO Cum a încercat o capră neagră să facă un „selfie“ în Parcul Naţional „Defileul Jiului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capra neagră s-a apropiat de camera video de monitorizare a faunei
Capra neagră s-a apropiat de camera video de monitorizare a faunei

O capră neagră curioasă a observat o cameră de monitorizare a faunei amplasată în Parcul Naţional „Defileul Jiului“. Animalul s-a apropiat de aceasta şi a mirosit aparatul video. Capra neagră este o specie protejată de lege.

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Romsilva. „Un selfie mai puţin reuşit şi o capră neagră extrem de curioasă în ceea ce priveşte această cameră de monitorizare a faunei amplasată în interiorul unei păduri din Parcul Naţional Defileul Jiului“, este mesajul transmis de reprezentanţii Romsilva.

Parcul Naţional „Defileul Jiului“ are o suprafaţă de peste 11.000 de hectare, între masivele Parâng şi Vâlcan, pe raza judeţelor Hunedoara şi Gorj. Aproape 9.500 de hectare din parcul naţional reprezintă păduri, 8.984 de hectare fiind în zone de protecţie strictă sau integrală, unde intervenţia umană nu este permisă.

„Capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Graţie musculaturii foarte dezvoltate şi a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu uşurinţă în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-şi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcţie de anotimp.

Caprele negre se hrănesc cu măceşe alpine, muguri şi vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă muşchi sau licheni“, se mai arată în postarea de pe Facebook.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite