S-a semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public din municipiul Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractul a fost semnat astăzi la sediul Primăriei Târgu Jiu
Contractul a fost semnat astăzi la sediul Primăriei Târgu Jiu

Contractul pentru modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Târgu Jiu a fost semnat astăzi, la sediul Primăriei.

Lucrările de modernizare vor fi realizate de firma FLASH LIGHTING SERVICES SA, societate câştigătoare a licitaţie. Lucrările vor începe din acest an.

„Astăzi am semnat contractul cu firma  urmând ca încă din acest an să intrăm în etapa de execuţie a proiectului în valoare de 5 milioane de euro.

Aşa cum am mai anunţat, proiectul presupune instalarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât şi pentru fluxul de date necesar INFOTRAFIC.

Se înlocuieşte vechiul sistem de iluminat cu echipamente moderne şi eficiente care vor reduce consumul de energie pentru iluminatul public cu până la 40%.

Se montează peste 27 de kilometri de reţea electrică, peste 27 de kilometri de fibră optică şi peste 1.000 corpuri luminoase.

Reţeaua va fi implementată în principalele bulevarde ale municipiului şi  vom primi în timp real datele privind modul de comportare a corpurilor de iluminat şi putem interveni pentru creşterea în intensitate, scăderea ori oprirea în totalitate a iluminatului în anumite zone. 

De asemenea, sunt prevăzute sisteme informatice, un spaţiu ce va deveni dispecerat, aşa încât operatorul să aibă în permanenţă sub control situaţia iluminatului din municipiul Târgu Jiu“, a precizat primarul municipiului Târgu Jiu, marcel Romanescu. 

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri