VIDEO Cum a ajuns o femeie care a lucrat ca centralistă şi poştăriţă să doarmă în Gara Târgu Jiu. Sala de aşteptare, casa oamenilor fără adăpost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane fără adăpost au fost găsite în această seară, de poliţiştii locali, în sala de aşteptare a Gării Târgu Jiu. Oamenii s-au adăpostit aici din cauza gerului.

În sala de aşteptare, mirosul de urină este pătrunzător, cei mai mulţi dintre cei aflaţi aici fiind sub infuenţa băuturilor alcoolice. Persoane aflate în această situaţie nu au acceptat să fie duse la „Casa Iris“, centrul Primăriei Târgu Jiu destinat celor care nu au o locuinţă.

image

Am mai fost acolo. Nu ne primesc tot timpu. Rămânem aici că este bine. Dormim în gară. Caloriferul este chiar lângă scaune şi este cald“, a spus un bărbat, care se afla şi sub influenţa alcoolului.

image

A lucrat ca factor poştal şi a ajuns să doarmă în gară

Doar o singură femeie care venea de afară pentru a se adăposti în sala de aşteptare a acceptat cu ochii în lacrimi să meargă la centrul pentru persoane fără adăpost. Femeia, în vârstă de 48 de ani, a povestit drama prin care trece şi că a ajuns să trăiscă din mila oamenilor.

image
„Sunt din Stejari. Nu mă primesc acasă. Mama mea trăieştem, dar nu mă primeşte. Am fost bolnavă. Doi ani şi jumătate nu am călcat pe picioarele mele şi am decăzut neurologic. Un om cu suflet mare m-a pus pe picioare, dar nu mă primesc acasă. Am avut o pată pe plămânul stâng şi căzut neurtologic. Nu am pensie, nu am nimic şio trăiesc din mila străinilor. Mă îmbracă cunoştinţele şi mă încalăţă. O persoană cu suflet mi-a dat ghetele că îngheţat de frig şi am doar o pereche de şosete. Un om extrardinar. Mai vin poliţiştii locali şi mă întreabă ce fac. Le răspund că supravieţuiesc. Am fost căsătorită, dar m-am despărţit. Nu am copii. Am lucrat ca factor poştal şi centralistă, la Ciotex şi la fabrica de cărămidă“. 
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite