Victimele din Clubul Colectiv, în malaxorul „Comisiile de umilire publică a persoanelor cu dizabilităţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sutele de răniţi din clubul groazei din capitală vor avea de înfruntat nu doar concepţiile învechite ale unora dintre concetăţeni cu privire la muzica rock, dar şi metehnele unui sistem de protecţie socială, care merge până la umilirea celor aflaţi în suferinţă.

Asociaţia Colegiul Pacienţilor atrage atenţia că tinerii care au fost răniţi în catastrofa din  Clubul „Colectiv“ vor putea să solicite un certificat de invaliditate pentru a beneficia de anumite drepturi pe perioada în care capacitatea de muncă le este afectată. „Peste câteva luni, victimele tragediei de la clubul COLECTIV vor ajunge la mâna Comisiilor de Evaluare a Persoanele Adulte cu Handicap, cunoscute mai bine de cei cu probleme sub numele de «Comisiile de umilire publică a persoanelor cu dizabilităţi». Este deja notoriu faptul ca aceste comisii, în foarte multe situaţii, pun pe drumuri persoanele cu dizabilităţi grave a caror recuperare este evident imposibilă fiind chemaţi anual la reevaluări ca sa dovedeasca fapul că nu s-a produs un miracol între timp“, spune Ramona Dascal, vicepreşedintele organizaţiei. Aceast precizează că victimele care au supravieţuit dezastrului au dreptul să primească certificatul de invaliditate:

„Au dreptul la acest certificat pentru că au suferit o mutilare, iar cei mai mulţi şi-au pierdut, într-o anumită măsură, capacitatea de muncă“

Solicită modificarea legislaţiei

Asociaţia Colegiul Pacienţilor cere Guvernului să schimbe modul de acordare al certificatelor de invaliditate, astfel încât persoanele aflate în suferinţă să nu mai fie nevoită să se deplaseze an de an la comisii şi să umble după tot felul de documente. „Solicităm guvernului şi instituţiilor abilitate în aplicarea legii să revizuiască procedurile administrative şi să modeleze modul de aplicare în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi. Aceste proceduri şi beneficii sunt umilitoare pentru persoanele cu dizabilităţi şi arată dispreţul şi nepăsarea cu care sunt trataţi cei mai putin norocoşi dintre noi de către aceste instituţii“, a mai arătat vicepreşedintele Asociaţia Colegiul Pacienţilor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite