Basistul trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu, era pasionat de grafică şi de rugby şi avea părinţi celebri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Pascu (33 de ani) era basistul şi liderul Goodbye to Gravity
Alex Pascu (33 de ani) era basistul şi liderul Goodbye to Gravity

Basistul trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu, şi-a pierdut viaţa în urma incendiului de la Colectiv după mai multe zile de agonie.

Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, a murit pe aeroportul din Paris, după transferul de la Floreasca. A fost cea de-a 51-a persoană care şi-a pierdut viaţa în urma incendiului de la Colectiv, lăsând în urmă o familie devastată.
Tatăl său este profesor universitar doctor Alexandru Pascu, medic primar ORL, considerat în lumea medicală drept unul dintre primii doctori români care s-au ocupat de audiologie.
Mama lui Alexandru este Ana Pascu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă (din 1982 şi până în 2013!), actual preşedinte de onoare al acestui for. Ana Pascu este campioană mondială şi dublă campioană olimpică la floretă şi ocupă şi funcţia de vicepreşedinte al federaţiei internaţionale de scrimă. 

Pe lângă muzică, Alexandru Pascu era pasionat de grafică şi de rugby şi a contribuit la desenarea unor afişe pentru partidele de rugby. Tocmai de aceea, Federaţia Română de Rugby a transmis următorul mesaj:

„Multumim, Alex Pascu! Federaţia Română de Rugby este alături de Ana Pascu, preşedinte de onoare al FR de Scrimă, căreia îi transmite sincere condoleanţe pentru trecerea în nefiinţă a fiului, Alexandru Pascu. Pe langă muzică, Alex era pasionat şi de grafică, iar în ultimii ani a conceput afişele pentru Federaţia Română de Rugby. Mărturisea că îi place rugbyul, însă îi părea rau că nu putea ajunge la meciuri pentru că era mai mereu ocupat. Alex a fost rănit vineri, 30 octombrie, în incendiul din Clubul Colectiv şi după 12 zile de tratament la Spitalul de Urgenţă Floreasca, basistul trupei Goodbye to Gravity a fost transferat miercuri la Paris. La puţine minute după aterizarea în capitala Franţei, acesta a decedat.
Ovalul românesc rămâne astfel mai sărac, dupa ce chiar în primele zile ale accidentului de la Colectiv s-au stins din viaţă Claudiu Petre si Tina Florea, pasionaţi si ei de rugby, prezenţe constante la meciurile sau acţiunile organizate de Federaţie”

Câteva dintre afişele create de Alex Pascu pentru Federaţia Română de Rugby

afise alex pascu
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite