UPDATE Primarul comunei Cruşeţ rămâne fără mandatul de primar după ce a pierdut procesul cu ANI. Drăguşin: „Este vorba de un alt proces“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Drăguşin va rămâne fără mandatul de primar
Viorel Drăguşin va rămâne fără mandatul de primar

Viorel Drăguşin va rămâne fără mandatul de primar al comunei Cruşeţ, după ce a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), edilul fiind declarat incompatibil la sfârşitul anului 2013.

Primarul a contestat în instanţă deciziei ANI, prin care a fost declarat incompatibil. Acesta a cerut anularea raportului, dar Curtea de Apel Craiova i-a respins acţiunea. Primarul a atacat decizia cu recurs, iar cauza s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Respinge recursul declarat de Drăguşin Viorel împotriva Încheierii din 14 ianuarie 2015 a Curţii de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 17 septembrie 2015”, a stabilit instanţa supremă.

Comerciant şi primar, în acelaşi timp 

Potrivit ANI, Drăguşin a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Cruşeţ şi funcţiile de comerciant persoană fizică. În perioada 20 iunie 2008 – 11 mai 2010, Drăguşin a fost persoană fizică autorizată, iar între 23 noiembrie 2010 şi 30 septembrie 2013 a fost reprezentant al comunei în cadrul A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L. 

Primarul Viorel Drăguşin susţine că sentinţa Curţii Supreme se referă la o speţă diferită şi că îşi păstra fun cţia, cel puţin deocamdată. „Doamne, mai aveau un pic şi îmi emiteau decizia de suspendare. Vuieşte lumea în sat, mă sună oamenii. Nu are nicio legătură ce s-a întâmplat la Înalta Curte cu procesul de la Curtea de Apel Craiova, se judecă pe fond. Este strigător la cer. Este o greşeală”, a spus Viorel Drăguşin pentru postul TV Sud. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite