Un gorjean, numit în conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristinel Rujan a fost numit secretar general adjunct la MTS
Cristinel Rujan a fost numit secretar general adjunct la MTS

Profesorul Cristinel Rujan, de la Universitatea „Constantin Brâncuşi“, a fost numit în postul de secretar general adjunct al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Cristinel Rujan ocupă de aproximativ o săptămână postul de secretar genera adjunct. acesta a precizat că a fost vorba de un transfer în interes de serviciu, pentru că ocupa şi funcţia de inspector guvernamental, aflându-se în corpul înalţilor funcşionari publici: 

 „Eu aveam calitatea de înalt funcţionar public şi eram inspector guvernamental. Categoria înalţilor funcţionari publici cuprinde prefectul, subprefectul, secretarul general şi cel adjunct de minister. În această calitate, o persoană poate fi supusă mobilităţii. Poate fi transferată oricând din calitatea de inspector guvernamental într-una dintre celălalte categorii. Un înalt funcţionar public, conform legii, trebuie să manifeste disponibilitate la aplicarea mobilităţii pe o altă funcţie din interiorul categoriei“.

Ce rol va avea în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului

Cristinel Rujan va avea un rol foarte important în Ministerul Tineretului şi Sportului. „Secretariatul general asigură coordonarea tuturor entităţilor funcţionale din cadrul ministerului, indiferent de care minister vorbim. Peste tot face acelaşi lucru, adică: coordonează structurile funcţionale, circuitul documentelor, elaborarea actelor normative şi avizarea lor de către alte ministere, relaţia cu guvernul, şedinţele pregătitoare de guvern, coordonează partea de avize şi legalitate. Este o activitatea complexă“, a mai precizat Rujan.

Acesta ar putea să rămână în continuare cadru didactic la UCB. „S-a încheiat perioada de predare şi mai sunt trei examene, după care se intră în vacanţă. Am două cursuri care înseamnă patru ore pe săptămână. Nu ştiu ce se va întâmpla din anul universitar 20017-2017“, a mai adăugat Cristinel Rujan. Acesta a mai ocupat funcţia de secretar general adjunct la Ministerul Educaţiei, în urmă cu aproximativ zece ani. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite