Un electrician din cadrul CEO a murit electrocutat în cariera Gârla. Victima avea o vechime în muncă de aproape 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, angajat al carierei Gârla, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) a murit, în această dimineaţă, într-un accident de muncă.

Muncitorul lucra la Cariera Gârla de lângă Rovinari. Angajatul CEO s-a electrocutat şi a murit la scurt timp, în timp ce efectua revizia anuală a instalaţiei de haldare din carieră. „S-a electrocutat în zona celulei 6. Evenimentul s-a produs la ora 10,10, iar până la ora 11.00 s-a încercat salvarea acestuia, dar nu s-a reuşit. Victima este salariatul B.M. în vârstă de 51 ani, căsătorit,  avea ocupaţia de electrician, cu vechime de 28 ani şi 7 luni in ocupaţie, iar vechime la locul de muncă era de trei luni. În timp ce se efectua revizia anuală a instalaţiei de haldare din cariera Gîrla, B.M. electrician în cadrul Unităţii de Servicii Mentenaţă Rovinari s-a electrocutat în zona celulei de 6 KV, consecinţa fiind decesul salariatului“, a spus George Romanescu, inspectorul şef al Inspecoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. 

O echipă din partea ITM Gorj se află la faţa locului şi efectuează cercetări pentru a constata ce a stat la baza producerii accidentului de muncă. 

Familia va fi ajutatp financiar

Reprezentanţii CEO au declarat că bărbatul era angajat pe postul de electrician: „Accidentul s-a produs în timp ce salariatul intervenea la instalaţia electrică a unui utilaj de excavare de la Cariera Rovinari, sectorul Gârla, care se afla în revizie anuală programată. Familia va fi ajutată financiar, conform Contractului Colectiv de Muncă”.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite