Un bătrân a fost amendat cu 60.000 de lei pentru că îşi construia propriul cavou cu ajutorul unor muncitori cărora nu le-a făcut contracte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrânu s-a trezit cu o amendă de 60.000 de lei de la ITM Gorj
Bătrânu s-a trezit cu o amendă de 60.000 de lei de la ITM Gorj

Un bătrân în vârstă de 79 de ani, din comuna Săuleşti, care s-a apucat să-şi construiască un cavou în cimitirul din satul Bibeşti, a fost amendat cu 60.000 de lei de inspectorii de muncă, pe motiv că a chemat trei lucrători şi nu le-a întocmit contracte.

Bătrânul lucra alături de persoanele pe care le tocmise să-l ajute la construcţia cavoului. Inspectorii de muncă au descins în cimitir, la sesizarea poliţiştilor, şi l-au sancţionat pe bătrân.

„Un bărbat de 79 de ani, din comuna Săuleşti, a fost amendat cu 60.000 de lei, după ce a fost depistat folosind la construirea unui cavou în cimitirul din satul Bibeşti trei persoane fără forme legale de angajare. Controlul a fost efectuat de ITM Gorj la solicitarea IJP Gorj“, a spus Neli Matei, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. 

Pentru a scăpa de amendă, bătrânul trebuie să scoată din buzunar în 48 de ore suma de 30.000 de lei. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă atrag atenţia că, potrivit legislaţiei în vigoare, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice, trebuie să declare atunci când angajează muncitori. 

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri